40 hüvelykes, "megfizethető" árú UHD tévé a Toshibától

Hirdetés

Jól látható a gyártók törekvése, hogy a kezdeti idők óriásai után egyre kisebb képátlójú televízióknál is elérhetővé tegyék az Ultra High Definition felbontást. A Toshiba például egy "mindössze" 40 hüvelyk képátlójú készülékkel próbálja felkelteni a potenciális vásárlók figyelmét a 2550 dollárba kerülő 40J9X típusjelzésű modell személyében.

Toshiba 40J9X
Toshiba 40J9X [+]

A Full LED vagy más néven "Direct LED" háttérvilágítási eljárást használó 4K Direct Pure Color Panellel, és a 4K Cevo Engine névre hallgató, képjavító eljárásokat tömörítő csomaggal ellátott modellek képesek az alacsonyabb részletességű tartalmak felskálázására. A vállalat az elmúlt években már bizonyított a Resolution+ technológiával ebben a versenyszámban, úgyhogy valószínűleg ez a tévé is jól teljesít ezen a téren. A termékbe bekerült egy úgynevezett Játék profil is, amelynél a minél gyorsabb válaszidő elérésére törekedtek, és bár konkrét adatokat a cég ezzel kapcsolatban nem adott meg, e videó szerint a használata szemmel látható eredménnyel jár.

A HDMI 2.0 csatolónak köszönhetően a 4K/60p típusú jelek fogadása is megoldott, és támogatja a HDCP 2.2 tartalomvédelmi szabványt is. Két darab 15 wattos hangsugárzót építettek bele, az integrált okostévé rendszernek köszönhetően a különféle internetes alkalmazások futtatására, valamint a böngészésre is mód nyílik. A tévétunereknek köszönhetően a digitális adások vétele sem ütközik akadályba, bekapcsolható a Time-shift funkció és a műsorok rögzítése is lehetséges az USB porton keresztül csatlakoztatott külső merevlemezre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés