2 TB-os NVMe M.2 SSD a Toshibától

Nem ez lesz a leggyorsabb 2 TB-os SSD, de közel áll a konkurenciához.

Hirdetés

A Toshiba számos célra gyárt SSD-t, különböző méretben, formátumban és tárkapacitással, de az M.2 foglalatba illeszkedő, klienseknek szánt megoldásai közül ez lesz az első, amely 2 TB szabad helyet kínál. Az NVMe 1.2.1-re épülő újdonság az XG5 sorozaton belül a prémium szintet képviseli majd XG5-P jelöléssel, de egyelőre csak az OEM-ek kaphatnak belőle, ám a Toshiba azt ígéri, hogy a gyártás felfuttatását követően, 2018 első negyedévében már bárki vásárolhat belőle – addig a végfelhasználóknak maradnak a kisebb kapacitású XG5 modellek.


[+]

A Toshiba nem igazán árult el mély technikai részleteket, így azt pontosan nem lehet tudni, hogy melyik vezérlők hajtják a 64 rétegű, TLC-s 3D BiCS V-NAND memóriachipeket, de ami a teljesítményt illeti, a standard M.2 2280 formátumú, PCIe x4 sávot használó SSD csúcs lineáris olvasási sebessége a másodpercenkénti 3000 MB-nál tetőzik, írás esetén pedig 2200 MB/s-os tempóra számíthatunk, míg ugyanezen műveletek véletlenszerű változataira 320 000/265 000 IOPS-ot adott meg a vállalat – aminél létezik gyorsabb ezen a piacon. A tárkapacitáson felül ez utóbbi érték az, ami igazán megkülönbözteti a P jelzésű modellt az XG5 sorozat többi tagjától, ez ugyanis azoknál 55%-kal magasabb, illetve a fogyasztáson is sikerült valamelyest csökkenteni.

Akárcsak korábban, az XG5-P-ből is többféle modellt készít a vállalat, így lesz hagyományos és TCG Opal 2.01-et használó SED variáns, illetve a 2 TB-os mellett készítenek egy 1 TB-os kiadást is. Árakról sajnos nem esett szó, de a konkurenseket elnézve 1000 dollár feletti árcédulára van kilátás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés