Hirdetés

A Tobii szállíthatja a PlayStation VR2 szemkövetését

A vállalat szűkszavú közleményben jelentette be az éppen zajló egyezkedést.

Még az év elején írtunk a PlayStation VR2-ről, amely a Sony új VR headsetje lesz kifejezetten a PlayStation 5-höz tervezve. A komoly képességeket biztosító rendszer egyik érdekessége a szemmozgások követése, ami nagyon hasznos képesség, hiszen ezáltal jelentősen lehet majd gyorsítani a leképezés sebességét, viszont a konkrét technológiai háttérről még nem eset szó.

A Tobii nemrég kiadott egy szűkszavú közlemény, amelyben ecsetelték, hogy egyezkednek a Sony-val arról, hogy a technológiájuk legyen a szemmozgás követésének alapja PlayStation VR2-ben. Ez reális opció, mivel a Tobii ezen a piacon eléggé otthon érezheti magát, elvégre számos alternatívát kínálnak a különböző igények lefedésére, ideértve a játékosok szegmenség is. Konkrétummal azonban még a Tobii sem szolgált, egyelőre csak az egyeztetés bejelentéséről van szó.

A potenciális üzlettel kapcsolatban tudni kell, hogy a PlayStation VR2 hardveresen adott, de szoftveres szinten bizonyosan több tapasztalata van a Tobii-hoz hasonló cégeknek, és ezért próbál partnert találni szemmozgás követésére a Sony.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés