Többfunkciós klaviatúrát jelentett be a Microsoft

A Microsoft olyan billentyűzetet jelentett be, amelyet kifejezetten Windows XP Media Center operációs rendszert futtató gépek kiegészítőjéül ajánl, s amely három funkciót egyesít magában: klaviatúraként, egérként és számos, a speciális multimédiás szolgáltatásokat vezérlő távirányítóként használható.

Hirdetés

A természetszerűleg vezeték nélküli Remote Keyboard sajnos nem valamelyik rádiófrekvenciás eljárással él az adatok átviteléhez; infravörös porton kommunikál a PC-vel. Az elegáns, fekete-antracit színű eszköz kezelése megszokást igényel, ugyanakkor első pillantásra nem tűnik kényelmetlennek. A klaviatúra a noteszgépeknél látott elrendezést követi, bár az ottaninál magasabbak a billentyűk. A központi blokktól balra a médialejátszást vezérlő gombok találhatók, fönt és jobbra a menük közötti navigálást segítő gombok, illetve más funkciók érhetők el. Az egeret helyettesítő mutatóeszköz pöcke a jobb felső sarokban, az egérgombok a bal felső sarokban kaptak helyet.


[+]

A távirányító-funkciók gombjai ki is világíthatók. A Remote Keyboard bizonyos várakozási idő letelte után energiatakarékos állapotba kerül; szülők a gombok letiltásával védekezhetnek a felügyelet nélkül maradt csemetéik kíváncsisága ellen. A billentyűzet várhatóan szeptemberben kerül az üzletekbe, ajánlott ára az Egyesült Államokban 105 dollár. Infravörös vevőegységet – minthogy ez a Media Center PC-k előírt alkotóeleme – egyelőre nem mellékelnek hozzá, így aki esetleg maga állított össze egy efféle rendszert, annak erről külön kell gondoskodnia.

A Microsoft másik újdonsága a Wireless Optical Desktop 5000-es típusszámot viselő változata. A tasztatúra bal szélén egy PhotoCenter néven összefogott gombsor található, mellyel képeket lehet rendszerezni, nyomtatni, e-mailben küldeni vagy diavetítéssé varázsolni, míg egy csúszkával a kicsinyítés-nagyítás válik egyszerűvé. A vezeték nélküli optikai egér mindezek mellé ugyancsak kínál zoom funkciót. A hardverek mellé a gyártó a Digital Image Standard 2006 egyszerű képszerkesztő alkalmazást csomagolja. A Wireless Optical Desktop 5000 ajánlott ára ugyancsak 105 dollár.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés