Hirdetés

Több gyártó is kiterjeszti a garanciaidőket

Az új koronavírus-járvány miatt az MSI, a PowerColor és a Huawei is kitolja a garanciaidők lejártát, hogy mindenkinek legyen ideje ennek érvényesítésére is.

Több gyártó is közleményt adott ki arra vonatkozóan, hogy, még ha bizonyos feltételek mellett is, de kiterjeszti a garanciát abban az esetben, ha az a közeljövőben járna le.

A sort az MSI kezdte, akik a márciusban lejáró garanciaidőket tolják ki két hónappal minden PC, alaplap, AIO számítógép, ház, illetve monitor esetében, de csak akkor, ha a potenciálisan érintett országok (Dél-Korea, Olaszország, Németország, Franciaország, Spanyolország, USA, Svájc, Szingapúr, Egyesült Királyság, Hong Kong, Svédország, Norvégia, Hollandia, Ausztrália, Kuvait, Bahrein, Malajzia, Belgium, Kanada) valamelyikében élünk. Az „akció” további feltétele, hogy az MSI Reward program tagjai legyünk, hiszen a kiterjesztett garanciát is a program weboldalán keresztül tudjuk érvényesíteni.


[+]

A Huawei szintén adott néhány plusz hónapot, ők a március 15. és június 14. között lejáró garanciaidőket tolták ki június 15-ig az okostelefonok, notebookok, tabletek, routerek és egyéb kiegészítők esetében. Sőt, a második negyedévben megkezdi működését a háztól-házig garancia szolgáltatásuk is, vagyis ki se kell mozdulnunk ahhoz, hogy hibás eszközeink a szervizekbe jussanak, az új koronavírus-járvány ideje alatt pedig a hozzánk visszajuttatott kütyük fertőtlenítéséről is gondoskodnak.


[+]

Legutóbb a PowerColor weboldalán került nyilvánosságra egy sajtóközlemény, amely szerint videokártyáik garanciájának lejárati idejét 3 hónappal eltolják az egyébként március és június közötti lejárati dátummal rendelkező termékek esetében, azzal kapcsolatban azonban nem találtunk pontosabb leírást, hogy mely országok lakosai érvényesíthetik a plusz időszakot, így erre vonatkozóan valószínűleg nincs megkötés.

Előzmények

Hirdetés