H​i​rd​e​t​é​s

2018. január 23., kedd

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

Több 3D-s szabványt ismer az új HDMI felület

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az interfész 1.4-es verziója nem csak a BDA sztereó 3D Blu-ray formátumot támogatja.

Új információk láttak napvilágot a HDMI (High-Definition Multimedia Interface) felület 1.4-es verziójáról, amelyről biztosan tudható, hogy támogatja a BDA sztereó 3D Blu-ray szabványát. Ezt a megoldást főleg a 3D-s Blu-ray filmek és a számítógépes játékok esetében alkalmazzák majd, ám fontos szempont a 3D-s műsorsugárzás is, amire eddig nem volt alternatíva.

Steve Venuti, a HDMI Licensing elnöke bejelentette, hogy a HDMI konzorcium január 10-én összeül a 3D-s formátumokkal kapcsolatos kérdések tisztázása érdekében, továbbá kiegészítik a felület 1.4-es specifikációját egy műsorsugárzáshoz tervezett megoldással. Ez vélhetően egy képkockába tömöríti a jobb és a bal szemnek jutó információt, így a háromdimenziós hatás elérése mellett a felbontás csökkenésével kell számolni.

A műsorszolgáltatók már 2010-ben szeretnék megkezdeni az egyes csatornák 3D-ben történő sugárzását, így a gyártóknak sietniük kell a HDMI 1.4-es szabványt támogató készülékek piacra dobásával. Ha minden a tervek szerint halad, akkor az első 3D-s műsorok az év második felében kerülhetnek adásba. Az információk szerint főleg a sportcsatornákat fogja érinteni az újítás.

Azóta történt

Hird​e​tés​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.