Hirdetés

Threadripper AIO vízhűtések az ASUS háza tájáról

A tajvani gyártó az új kompakt rendszereket a Ryuo család fölé helyezi a belső hierarchiájában, és Ryujin névvel illeti őket.

Az ASUS ROG Ryujineket először az idei Computex alkalmával láthattuk, és mi magunk is beszámoltunk már a találkozásról. Első szembetűnő ismertetőjegyük a TR4 foglalatspecifikus, téglatest-szerű pumpás rézblokk, mely teljesen lefedi az AMD HEDT platform méretes kupakját, és amin egy 1,77 hüvelykes OLED LiveDash kijelző trónol. Ezen alapból egy animált ROG logó díszeleg, de szoftver segítségével sokmindent meg tudunk rajta jeleníteni: a processzor hőmérsékletével és terheltségével kapcsolatos információkat, a hűtőfolyadék hőmérsékletét, klánjeleket, animált GIF-eket, miegymást. A szexepil azonban nem ér véget ennyivel, hiszen a blokk kapott egy körülbelül 4800 rpm-en forgó, 60 mm-es ventilátort is, ami a CPU keret környékén izzadó áramköröket és a közelükben elhelyezett komponenseket hivatott egy kicsit hűteni: az ASUS mérnökei akár 20 °C-ot is elérő enyhülést predesztinálnak a VRM, illetve a szomszédságba telepített M.2 aljzat környékén.


[+]

A Ryujin família kétféle változatban érkezik, melyek között a 27 mm vastag alumínium radiátor hossza a különbség: a kisebbik verzió a Ryujin 240, ami egy 120 x 240 mm-es radival operál, a nagyobbik pedig a 120 x 360 mm-es bordatengert hadrendbe állító Ryujin 360. Mindkét kiszerelés 120 mm-es, PWM-es, mattfekete Noctua IndustrialPPC légkavarókat használ, 450 és 2000 rpm közötti percenkénti fordulatszám mellett. A várható légszállítás 121,8 CFM, a zajterhelés teteje 29,7 dBA. Mivel ROG termékről van szó, a szinkronizálható és címezhető ASUS Aura Sync RGB LED-eket sem felejtették ki a gyártósoron.


[+]

A pontos megjelésről még nincs információnk, ahogy az árról sem. Az szinte biztosra vehető, hogy 200 dollár felett lesz, talán inkább közelebb a 250-hez - bár ez csupán spekuláció. Az viszont bizonyos, hogy a termékekre vállalt garancia időtartama 3 évben méretik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés