2018. december 10., hétfő

ThinkPad, Lifebook, két jó barát?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Bloomberg | Frissítve:

Meghatározó részesedést szerez a Lenovo a Fujitsu PC-s részlegében, hátha sikerül felpörgetni a bevételeket.

Nem kevesebb, mint 157 millió dollárt fizet jövő nyárig a Lenovo a Fujitsu PC-s részlegének 51 százalékáért, majd annak teljesítményétől függően még további 22 és 112 millió dollárt ad ehhez a summához 2020-ig bezárólag, derült ki a kínai cég közleményéből. A cél világos: a kínaiak célja az utóbbi években némileg megtorpant fejlődés újbóli beindítása, és a piaci elsőbbség megszerzése a HP-től, akik ezt nemrég hódították el tőlük, köszönhetően erős észak-amerikai jelenlétüknek. Ezzel szemben a Lenovo mostanában kissé gyengélkedik, az előző negyedévben például a profit tekintetében pirosba is kerültek, amire 2015 óta nem volt példa. Igaz, ezt a harmadik negyedévben sikerült kijavítani, és a 11,8 milliárd dolláros forgalom elérése a legnagyobb növekedést jelenti 2015 azonos negyedéve óta.

Az üzletre felhasznált forrást a cég az okostelefonos részlegtől vonja el, amely minden eddigi igyekezet ellenére sem muzsikál túl jól a Motorola 2,9 milliárd dolláros megvásárlása óta sem.

Frissítés: Ami a Fujitsu Client Computing Ltd. által gyártott gépek jövőjét illeti, a Fujitsu Global közleménye szerint a folyamatok lezárta után a Lenovo-Japán Befektetés Bank (DBJ)-Fujitsu birtokában lévő új vegyesvállalat továbbra is Fujitsu márkanév alatt kínálja termékeit.

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.