Hirdetés

A méretre helyezi a hangsúlyt az Urban S41-es ház

Hirdetés

A Thermaltake bejelentette az Urban S21 nevű számítógépház nagyobbik testvérét, mely az Urban S41 jelzést viseli. Természetesen ez a kuckó is a játékosokat célozza meg, egészen pontosan a sok helyre vágyó felhasználókat. A teljesen feketére festett újdonság dizájnja a kisebbik modellhez hasonlóan igen minimalistának mondható, vagyis megmaradt az ajtós előlap, ami elrejti beszerelt eszközöket. A 8,9 kg-os ház ATX és microATX méretű alaplapot fogad, a meghajtók pedig négy darab 5,25, illetve hat 3,5 colos helyre kerülhetnek. A kisebb rekeszek közül négy rejtve van, míg egy a nagyobbik fiók átalakításával nyerhető. Ezek mellett a 2,5 colos adattárolók beszerelése sem okoz majd gondot.

Az 516 mm magas, 220 mm széles és 520 mm mély házban a légáramlatokat az előlap mögé szerelt 12 cm-es ventilátor kelti, míg a felmelegedett levegőt egy hátulra helyezett szintén 12 cm-es légkavaró távolítja el, aminek segít a felülre szerelt 20 cm-es egység is. Mindegyik szélgép halkan üzemel, így 16 dBA-nél nagyobb zajszintre nem kell számítani. A szellőzés egy alulra szerelhető 12 cm-es ventilátorral tovább javítható.

A torony felső részén elhelyezkedő I/O panel – a hangkimeneten és a mikrofonbemeneten kívül – két-két darab 2.0-s és 3.0-s USB csatlakozóval szolgál, és ezt kiegészíti még a 3,5 vagy 2,5 colos SATA adattárolókat fogadó dokkoló. A gyártó a processzorhűtő egyszerű cseréjére is gondolt, így az alaplaptálcán megtalálható a szokásos kivágás, továbbá a méretes 31,5 cm hosszú VGA-k számára is van hely, de a merevlemezfiók kiszerelésével a 43 cm-es kártyák is elférnek. Mindemellett a kábelek ízléses elvezetése és a vízhűtők csöveinek kivezetése is megoldható az erre kialakított nyílásokon keresztül.

A Thermaltake Urban S41 két változatban lesz elérhető, így a vásárló a normál verzió mellett kérheti az ablakos oldallappal szerelt modellt is. Mindkettőnek megvan a maga előnye. Utóbbi nyilván a dizájn szempontjából lehet kedvező a felhasználók egy részének, míg az ablakot nélkülöző megoldás oldallapjai hangszigetelést kapnak. Az Urban S41 szállítása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs információ.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés