Tényleg felvásárolták a Corsairt – 525 millió dollárért

Hirdetés

Bő egy hete szellőztette meg a Reuters, hogy az EagleTree befektetési csoport érdeklődik a hardverek terén igencsak járatos és jól csengő nevű Corsair iránt. Noha hivatalos bejelentés nem történt, így csak pletykaként keringett a hír a sajtóban. Egészen tegnapig, ugyanis az EagleTree bejelentette, hogy többségi tulajdont szerzett a Corsairben – így a pletykák bizonyítást nyertek – ráadásul azt is tudni lehet, hogy az Ontario Investment Management Coropration és a Honeywell nyugdíjalap lesznek a másodbefektetők.

Mindenesetre Andy Paulnál, a Corsair alapítójánál és vezérigazgatójánál jelentős részesedés marad, és továbbra is ő foglalja el a vezérigazgatói posztot. Nyilatkozatában örömét fejezte ki a tranzakció kapcsán, mivel véleménye szerint a Corsair szempontjából igen szerencsés, hogy tapasztalt befektetőpartnerekhez kerül a cég: az EagleTree segítségével tovább tudják folytatni a munkát, jobban tudnak összpontosítani a hűséges ügyfelekre, és nem utolsósorban fel tudják felgyorsítani a fejlesztéseket, valamint az új technológiákba is többet tudnak befektetni.

Az 1994-ben alapított Corsair az elmúlt több mint két évtizedben sokat fejlődött, hiszen túl tudtak lépni a népszerűségét megalapozó memóriák piacán, és olyan termékkategóriákban is megvetették a lábukat, mint a tápegységek, hűtők, házak, beviteli eszközök, fejhallgatók vagy éppen az SSD-k. Mostantól az a kérdés, hogy minden marad a régiben, vagy lesz-e komolyabb irányváltás. Hamarosan valószínűleg ezekre a kérdésekre is választ kapunk, miután az 525 millió dolláros tranzakció lezárult, de ez néhány hónapot még biztosan igénybe vesz.

Előzmények

Hirdetés