Tempós Trendnet hálózati eszközök

Ahogy sok más cég, a Trendnet is a CES-t választotta új termékei bemutatásának színhelyéül. A hálózati megoldásokkal foglalkozó cég ezúttal egy routert és egy gyors vezeték nélküli adaptert jelentett be, valamint egy környezetbarát technológiáról is szót ejtett.

Hirdetés

Elsőként a Wireless N Gaming Adapter, avagy a TEW-687GA típusjelű készülék került bemutatásra, amellyel számítógépeket, játékkonzolokat, tévéket és DVR egységeket köthetünk össze egymással és az internettel, mindezt 450 Mbps-os elméleti maximum sebességen. A gyártó tesztelései szerint az adapter átviteli tempója jóval meghaladja a piacon lévőkét, próbájuk során egy 450 Mbps-os routerrel összekötve túllépte a 150 Mbps-os sebességet, és tartósan a 200 Mbps-ot is tudta biztosítani. Ebben három MIMO antenna is segítéségére van. Az üzembe helyezése gyors és egyszerű, telepítésre sincs szükség, a gyors vezetékes hozzáféréshez pedig egy Gigabit Ethernet port is rendelkezésre áll. Az egy gombnyomást igénylő WPS-es párosítás is használható természetesen. A készülék három év garanciával kerül forgalomba 150 dolláros áron, még ebben a hónapban.

TRENDnet Wireless N Gaming Adapter TEW-687GA
TRENDnet Wireless N Gaming Adapter TEW-687GA

A TEW-692GR típusnév a 450Mbps Concurrent Dual Band Routert takarja. Ahogy a névből kitalálható, kétsávos a készülék, tehát 2,4 és 5 GHz-es frekvencián is működik egyidejűleg. Hármas MIMO antennáival képes az elméleti maximumként számon tartott 450 Mbps-os átviteli sebességet is elérni. Természetesen a WPS technológiát is ismeri, így a beállítás és a készülékek párosítása sokkal egyszerűbbé válik, a WMM technológia pedig a video- és hanganyagok prioritását növeli az átvitelnél. A TEW-592GT-t áprilistól lehet majd megvásároln, három év garanciával, 250 dollár környékén.

TRENDnet 450Mbps Concurrent Dual Band Router TEW-692GR
TRENDnet 450Mbps Concurrent Dual Band Router TEW-692GR

Végül a GREENnet 2008-as bemutatkozása után most a cég bemutatta a vezeték nélküli hálózati eszközök fogyasztásán csökkentő GREENwifi technológiát is. Ezzel a Trendnet szerint akár 50%-kal is visszább vehető a fogyasztás. Ezt többnyire akkor teheti és teszi, amikor a készülék készenléti állapotban van, vagy nincs csatlakoztatva vezeték nélküli kliens hozzá. Továbbá a jelerősséget is szabályozni tudja, így ha a számítógép közelebb van a routerhez, visszább vesz a sugárzás erejéből. A GREENwifi integrálva lesz a TEW-651BR 2.0R-es verziójába, a TEW-648UBM-be, továbbá a februárban érkező TEW-652BRP 3.0R-es változatába is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés