PCI Express 5.0-s SSD-vel készül a Team Group

A T-Force Cardea sorozatba érkező eszköz 13 GB/s körüli olvasási sebességet ígér.

Idén a harmadik negyedévre, tehát valamikor az őszre ígéri első PCI Express 5.0 interfésszel rendelkező, az NVMe 2.0 specifikációknak megfelelő SSD-jének gyártását a Team Group. A cég a játékosokat célzó termékeket tömörítő T-Force márkanév alatt, a Cardea sorozat részeként tervezi piacra dobni az adattárolót, amely 4 TB-os maximális kapacitással kerülhet majd a boltokba.

A pontos paraméterekről, modellekről egyelőre nem sokat árultak el, de 12 GB/s-ot meghaladó írási és 13 GB/s feletti olvasási sebességet ígérnek, valamint azt, hogy külön odafigyelnek majd az élettartam- és terhelhetőség maximalizálására is, illetve a meghajtók mellé hatékony hűtési megoldásokkal készülnek (ez lehet egyébként a Cardea A440- kapcsán bemutatott, grafén- illetve alumíniumbordázatot is tartalmazó csomag).

Jelen pillanatban a PCI Express 5.0 használatához asztali Alder Lake-S processzorra és megfelelő alaplapra (Z690, H670, B660 vagy H610 lapkakészlettel) van szükség, illetve fontos még egy PCI Express 5.0-t támogató bővítőkártya is, mert az alaplapi M.2 foglalatok csak a PCI Express 4.0 erejéig foghatók be. Mire azonban a T-Force Cardea megérkezik, várhatóan olyan újabb platformok is lesznek a piacon, amelyek ezt az SSD-t az alaplapi csatolóban is képesek teljes sebességgel működtetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés