2017. október 17., kedd

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Tavasszal új GeForce-ot kap a piac?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az NVIDIA "felokosíthatja" az olcsóbb szegmenst, ami jól jön majd az új API-k mellett.

Az NVIDIA majdnem két éve dobta piacra a GeForce GTX 750 Ti jelzésű VGA-t, amely még ma is elérhető, de ennek az alapja még az első generációs Maxwell architektúra, és ez az új API-k támogatása szempontjából jóval kevesebb képességet kínál, mint a második generációs verzió. Ezért is lehet adni azokra a friss pletykákra, hogy a vállalat egy GeForce GTX 950 SE modellel váltaná le a 750 Ti-t.

Hirdetés

Az eddig információk alapján az újdonság a GM206-os lapkára épülne, de az alaposan le lenne butítva, így lényegében pontosan annyi feldolgozó lenne benne, mint amennyi a GM107-es lapkában van. Ez gyakorlatilag 640 darab shader processzort, 40 darab textúrázó csatornát, 16 darab blending egységet, illetve 128 bites memóriabuszt jelentene, amelyhez persze GDDR5 szabványú memória kapcsolódna. Az órajelek még kérdésesek, de a teljesítmény lényegében a GeForce GTX 750 Ti-hez lenne mérhető jobb tudásszint mellett.


(forrás: EXPreview)

Az EXPreview egyébként lehozott egy állítólagos képet is a kártyáról, ami persze lehet, hogy nem végleges, de hihetőnek tűnik a kialakítása alapján. Azt egyelőre nem tudni, hogy a GeForce GTX 950 SE mikor érkezik, de tavasszal több rendezvény is lesz, ahol az NVIDIA-nak lesz alkalma bemutatni.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.