Hirdetés

Tavasszal érkezhetnek a Samsung 90 Hz-es OLED paneljeivel szerelt notebookok

A gyártó állítása szerint új megjelenítőik hasonló élményt nyújtanak majd, mint egy 120 Hz-es LCD panel.

Két hete adtunk hírt azzal kapcsolatban, hogy a Samsung Display már megkezdte a notebookokba szánt OLED panelek tömeggyártását, most pedig még ennél is jobb ígérettel álltak elő: a tervek szerint márciusban megkezdődik a 14 hüvelykes, 90 Hz-es képfrissítésre képes OLED kijelzőkkel szerelt notebookok tömeggyártása is.


[+]

A vállalat sajtóközleményében már előre az egekbe magasztalta új kijelzőit, ugyanis állításuk szerint az új OLED panelek a jelenlegi leggyorsabb modelleknél 10-szer gyorsabban reagálnak a tartalomváltozásra, emellett az utánhúzás mértéke egy hajszálnyival még a 120 Hz-es LCD panelekénél is jobb. A fentiek fényében kerek-perec kijelentették, hogy a felhasználók „smooth-ságot” tekintve hasonló élményt kapnak, mintha az említett, magasabb képfrissítési rátájú megjelenítők előtt ülnének, kiegészítve az OLED technológia egyéb előnyeivel, a remek színhűséggel, a legmélyebb feketékkel és a remek, erős fényviszonyok közti láthatósággal.

Kíváncsian várjuk, hogy az új panel milyen típusú notebookokban bukkan fel először - mi egy kicsit reméljük, hogy az első fecskék újabb játékok 90 Hz-en való futtatására is alkalmas hardvert kapnak, nem pedig „magas képfrissítéssel még a Chrome-ban görgetni is nagyobb élmény”-elvet vallják és először csak hétköznapi, vagy maximum multimédiás felhasználásra elegendő teljesítményű ultrabookokat dobnak piacra. Persze amennyiben így lesz, ezt az állítást sem cáfoljuk meg, de bizonyára a 90 Hz-nek lesz némi felára a 60 Hz-es panelekhez képest, a gamereken kívül pedig valószínűleg nem sokan költenének ez miatt többet egy notebookra.

Előzmények

Hirdetés