2019. augusztus 24., szombat

Útvonal

Hírek » Nyomtató rovat

Sztereó videokamera Mac minivel

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Két módosított Apple rendszert tartalmaz egy amerikai vállalat profi kamerája.

Hirdetés

A New York-i székhelyű 21st Century 3D bemutatta 3DVX3 jelű kameráját, amely dupla optikájának köszönhetően sztereoszkopikus felvételek készítésére alkalmas. A Panasonic AG-DVX100A átalakításával született eszköz több érdekességgel szolgál. Két objektívje mögött összesen hat CCD szenzor dolgozik, amelyek két független – genlockkal szinkronizált – adatcsatornára továbbítják a felvett képet. A videorögzítés nagy felbontásban is kiváló minőségben történik, hiszen a RAW formátumú képek 4:4:4 RGB színtartományban, színenként 10 bit színmélységgel kerülnek felvételre. A másodpercenként 24 képkockás videó maximális felbontása objektívenként 1280x720p lehet. A zoom és az élességállítás elektronikus vezérléssel történik; a két optika tengelytávolsága 69,85 mm.


Mac mini inside...

Amiért ez az egyébként is figyelemreméltó kamera a Prohardver! hasábjaira került, az az, hogy a nyers adatfolyam a két beépített, erősen módosított Apple Mac mini számítógépen landol. Pontos részletek ugyan nem derültek ki, de az tudható, hogy a két kis gép egy-egy 1,42 GHz-es processzort, 2 GB RAM-ot és 8 GB flashmemóriát tartalmaz, utóbbiról fut a Mac OS X operációs rendszer. A 100 GB kapacitású cserélhető (USB 2.0 csatolású) merevlemezek objektívenként maximum egyórányi tömörítetlen anyagot tudnak tárolni.

A binokuláris kereső két 800x600 felbontású LCOS kijelzőt tartalmaz, ezek képe VGA, kompozit vagy S-Video kimeneten továbbítható külső monitorokra, további csatlakozási lehetőséget pedig a FireWire port biztosít. Az összetett kamera energiaellátását az Anton/Bauer erős, akár 10 amper leadására képes lítiumion akkumulátora biztosítja legfeljebb két órányi felvételre adva lehetőséget, de hálózati tápadapter is rendelkezésre áll. Akkujával együtt a 3DVX3 tömege csaknem 11 kilogramm. A 21st Century 3D egyelőre nem árulja, csak világszerte bérbeadja eszközét, melynek költségeiről szemérmesen hallgat.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.