Szövetkezik az Intel és a Kingston

Hirdetés

Az SSD (Solid State Drive) meghajtók az utóbbi időben egyre növekvő népszerűségnek örvendenek, amit többek közt alacsony fogyasztásuknak és nagy sebességüknek köszönhetnek. Ennek megfelelően több vállalat is szeretné megvetni a lábát az előbb említett termékek piacán. A Kingston az Intellel szövetkezve próbál majd minél nagyobb szeletet szerezni a piactér eme virtuális tortájából.

Az Intel jelenleg 1,8 és 2,5 hüvelykes kiszerelésben árulja egységeit. Az előbbit elsősorban a fogyasztói piacra, főleg laptopokba szánja, míg az utóbbi a vállalati szegmens igényeinek lehet megfelelő megoldás. A megállapodás értelmében a Kingston elsősorban a vállalati rétegnek szánt SSD termékeket fogja szállítani az Intel partnereinek, emellett gondoskodnak azok megfelelő terméktámogatásról is. Az első szállítmányok várhatóan még az év vége előtt révbe érnek.

Kisebb problémát jelenthet azonban, hogy a fogyasztói piacon való tömeges elterjedéshez a jelenleginél jobb ár/tárterület arány szükséges. Amíg az árak nem csökkennek, addig az SSD meghajtók csak olyan eszközökben hódíthatnak, ahol kiemelkedően fontos az alacsony fogyasztási mutató.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés