Szeptemberben megjelenik az AMD csúcskategóriás lapkakészlete

Hirdetés

Szeptember végén válhat a nagyközönség számára is elérhetővé az AMD legújabb, csúcskategóriás alaplapokra szánt északi hídja, az RD790 – írja gyártói forrásokra hivatkozva a DigiTimes. Az új nagyágyú elsőként két ismert élvonalbeli márka – az Asus és a Gigabyte – választékában tűnhet majd fel, feltéve, ha a tesztekkel a tervek szerint végeznek, és szeptember elején beindul az alaplapok tömeggyártása. A lap szerint erre minden esély megvan, miközben a többi piaci szereplőnek várhatóan október közepéig nem készül hasonló megoldása.

Az RD790 chipet elsősorban a csúcsteljesítményű otthoni számítógépeket összerakó gépépítők várják lélegzetvisszafojtva, ezzel együtt az AMD is komoly szerepet szán a vezérlőnek, amely az első olyan áramkör lesz a cég kínálatában, mely teljes mértékben támogatja az új, K10 architektúrájú asztali CPU-kat. A TSMC üzemeiben 65 nanométeres gyártástechnológiával készülő RD790 így többek közt HyperTransport 3.0- és PCI Express 2.0-támogatást nyújt, valamint képes egyszerre akár négy grafikus vezérlőt is kiszolgálni (ezek közül három a látványt, egy pedig a fizikát számolhatja – előbbit nevezi az AMD Triple CrossFire-nak).

Érdekes adalék, hogy az új északi hídhoz kezdetben a lassan másfél éve piacon lévő SB600-as I/O-vezérlőt rendelik majd, ennek utódja, az SB700 legkorábban november végén várható. Az AMD ezzel mintegy megismétli a tavalyi koreográfiát; akkor az RD580 északi híd mellé érkezett több hónapos késéssel az SB600.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés