Személyi kommunikátort jelentett be a Sony

A Sony szeptemberben vezeti be az amerikai piacra új személyi kommunikátorát, amely a „my life online” kifejezés nyomán a mylo nevet kapta. A kisméretű, qwerty billentűzettel felszerelt eszközt elsősorban azoknak szánják, akik chatelés, internetes telefonálás közben is szeretnék megőrizni mozgási szabadságukat. A bekapcsolás után néhány másodperc múlva már használatra kész mylo azonnal ellenőrzi, hogy van-e elérhető Wi-Fi hálózat, és ha lehet, csatlakozik hozzá (a 802.11b szabványt támogatja.) A közeli nyilvános hotspotok fellelését az Egyesült Államokban a JiWire adatbázis is segíti.

Hirdetés

Gyárilag Google Talk, Yahoo! Messenger és Skype klienst, valamint webböngészőt telepítenek a készülékre. A kapcsolatokat kezelő menüpontban 90 felhasználó avatarral is megjeleníthető, így egyből látható, éppen ki van online. Személyenként kilenc kontaktadatot lehet eltárolni, egyúttal a felhasználó a megfelelő alkalmazáshoz rendelheti hozzá az adott azonosítót.

A mylo 1 GB flashmemóriával bír, további bővítésre MS Duo kártyák révén van mód. Kommunikátor funkciói mellett médialejátszóként is használható; MP3, ATRAC és WMA (DRM) formátumú hangfájlokat kezel, 6,1 cm-es színes kijelzőjén pedig MPEG-4 videók és JPEG képek jeleníthetők meg. Rendelkezik beépített mikrofonnal és hangszóróval, így nemcsak Skype-telefonálásban, hanem hangjegyzetek készítésében is partner. Számítógéppel USB kábelen keresztül kapcsolható össze, más mylo készülékekkel pedig vezeték nélküli ad-hoc hálózatot képez, így például lejátszási listák megosztására, zenefolyamok közvetítésére adódik lehetőség.

A mylo lítiumion akkumulátora 45 órányi zenehallgatáshoz, 7 órányi chateléshez, szörfözéshez vagy 3 órányi Skype-telefonáláshoz elegendő energiát biztosít. Ára a tengerentúlon 350 dollár körül fog alakulni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés