Széles kijelzős noteszek a Lenovo kínálatában

A Lenovo újabb ThinkPad noteszgépeket dob piacra, melyek a termékcsaládnál kissé szokatlan módon megkapják a multimédiás jelzőt. A Z széria tagjai széles kijelzővel rendelkeznek, és közülük a nagyobbik, Z60m nevet viselő integrált grafikus vezérlő helyett az ATI grafikus processzoraival is megvásárolható, elsőként a Mobility Radeon X600-zal.

A Z60t esetében a megjelenítő 14 hüvelykes és 1280x768 pixel felbontású. A 2,54 cm vastag gép tömege 2,04 kilogramm. A Z60m 15,4 hüvelykes kijelzővel bír, amelynek felbontása választhatóan 1280x768 vagy 1680x1050 pixel. A notesz kicsinek nem mondható: vastagsága 4 cm, tömege pedig 2,99 kilogramm. A notebookok új, az ütődéseknek jobban ellenálló magnéziumötvözet keretet kapnak, és 25 dolláros felárért egy karcolások ellen védő titánlemez kerül a fedlapra.


Szokatlanul lekerekített élek

A komponensek természetesen a hagyományoknak megfelelően relatíve szabadon konfigurálhatóak, az eddig napvilágot látott specifikációk 1,73-2 gigaherztes Pentium M processzorokat, DDR2 RAM-modulokat, legalább 40 GB-os merevlemezeket és többféle optikai egységet vonultatnak fel. A kommunikációs interfészek között megtalálható a Gigabit Ethernet port, az IEEE 802.11a/b/g szabványokkal kompatibilis Intel WLAN-vezérlő, opcionális Bluetooth, sőt az Egyesült Államokban olyan modul is kerülhet a noteszbe, amellyel a Verizon hálózatának EV-DO adatátviteli szolgáltatását lehet igénybe venni.

A Z60t forgalmazása a tengerentúlon várhatóan szeptember 20-án kezdődik, a modell ára 1099 dollártól indul; a Z60m-re október 11-ig kell várni, kezdőára 799 dollár lesz. A noteszek alapvetően Windows XP operációs rendszerrel érkeznek (állítólag Windows gombbal is rendelkeznek), de lesz linuxos kiadásuk is. Nem maradhat el természetesen a ThinkVantage szolgáltatáscsomag, és elsősorban az üzleti ügyfelekre gondolva lesznek ujjlenyomat-olvasóval felszerelt modellek is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés