Számos notebookján gyorsít az Acer

A vállalat új firmware segítségével növeli a dedikált GPU-k fogyasztását.

Az Acer bejelentette, hogy bizonyos notebookjaik mellé készítettek egy új firmware-t, amivel extra teljesítményt biztosítanak az ügyfeleik számára. A vállalat a Nitro 5, Helios 300, Triton 300 és Triton 300 SE sorozatú termékeihez adott ki frissítést, amelyek közös jellemzője, hogy valamilyen mértékben növelik a beépített dedikált GPU TGP-jét, azaz fogyasztási keretét. Ez 5 és 30 watt közötti extrát jelent majd, nyilván terméktől függően.

Hirdetés

Azt tudni kell, hogy ettől az adott notebook teljes fogyasztása nem nő majd meg jelentősen, ugyanis frissítésekben az NVIDIA Dynamic Boost optimalizálásáról van szó. Utóbbinak az adja a funkcióját, hogy egy adott notebookot bizonyos fogyasztási keretre terveznek, hiszen számolni kell a lapkák hőtermelésével, vagyis nem lehet ám akármeddig elmenni ebből a szempontból, lesz egy limit, amit be kell tartani. Ilyen formában a CPU-nak és a GPU-nak is van egy meghatározott fogyasztási kerete, de elég sok a viszonylag sok eltérő munkafolyamat, tehát nem optimális egy fix határt meghúzni, mert ha a GPU nem dolgozik, akkor a CPU nagyobb órajelen is működhetnének, és fordítva. A Dynamic Boost technológia tulajdonképpen egyfajta átlapolást kínál a fogyasztási keret egy részére, így a CPU igény esetén elvehet némi keretet a GPU-tól, és persze fordítva.

Az új firmware-ekkel ez az átlapolás módosul, így az új konfigurációban a GPU-nak több fogyasztási keret jut, természetesen a CPU kárára, de ez az összesített teljesítmény tekintetében hasznos lehet, ha az adott program pont jobban terheli a grafikus vezérlőt.

A firmware az egyes, GeForce RTX 30-as sorozatú GPU-t használó Acer notebookokhoz az alábbi oldalról tölthetők le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés