Szállingóznak az AMD Vision notebookok

Az AMD nemrég mutatta be a vízióját, amire várhatóan rengeteg notebook fog épülni a jövőben. Az Acer és a HP már bemutatta az AMD platformra építkező Ferrari One, illetve Pavilion dm3 nevű mobil gépeket, ám most az MSI és a Toshiba is csatlakozik hozzájuk.

Az MSI az ultravékony szegmenset célozza meg az X-Slim X410 és X610 jelzésű modellekkel. Mindkét rendszer az AMD Yukon platformra épül, így az alap Vision matricát kapják meg, továbbá a termékek elérhetők lesznek fehér és fekete színezéssel is.

Hirdetés

Az X410 egy 1,6 GHz-es órajelen ketyegő Athlon Neo MV-40 processzorra és az RS690E típusú déli hídra alapoz, ez egy integrált Radeon X1250 grafikus magot tartalmaz, mely a DirectX 9-es API-t támogatja. A rendszermemória maximum 4 GB kapacitású lehet, és DDR2 szabványú SO-DIMM modulokból épülhet fel. Az adattárolás egy 320 vagy egy 500 GB-os merevlemez segítségével oldható meg.


MSI X-Slim X410

A 14 hüvelykes, LED háttérvilágítású kijelzővel rendelkező notebook négycellás akkumulátorral mindössze 1,5 kg-ot nyom, a vastagsága pedig nem több 2,45 cm-nél. A termék üzemideje az MSI ECO technológiával megnövelhető, azonban ha ez nem volna elég, akkor rendelhető bele nyolccellás akkumulátor is. A kártyaolvasóval és webkamerával felszerelt X410 kommunikációs lehetőségeiért a Wi-Fi és a Gigabit Ethernet felel, de lehetőség van a Bluetooth modul beépítésére is.

Az MSI a termékre Windows Vista Home Premiumot telepít, az ajánlott fogyasztói ár pedig alapkiépítésben 630 dollár lesz.

Az X-Slim széria X610-es modellje a fenti paraméterek mellé kapott egy 512 MB kapacitású dedikált memóriával rendelkező Mobility Radeon HD 4330 típusú grafikus modult, mely támogatja a DirectX 10.1-es API-t. A processzor szerepét továbbra is az Athlon Neo MV-40 tölti be, ám a belső merevlemez esetében elérhetővé vált a 640 GB-os kapacitás is. A mobil masinába épített, LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelző mérete 15,6 hüvelykre nőtt, így a rendszer tömege is némileg nagyobb lett.


MSI X-Slim X610

Az X610 hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint kisebbik testvére azonban a nagyobb kapacitású akkumulátor már kilenccellás lehet, míg a kimenetek között megjelenik a HDMI port, amit a grafikus modul hajt meg. Emellett fontos megjegyezni, hogy a notebookhoz egy külső DVD-író is jár, ami igény esetén kiváltható Blu-ray meghajtóval is.

Az X-Slim X610-et alapkiépítésben 700 euró körüli áron lehet majd megvásárolni.

A Toshiba az MSI-vel ellentétben rögtön a teljesítményre éhes felhasználókat célozza, így a Satellite A500D Vision Ultimate minősítéssel rendelkezik, és a Tigris platformra épül. Ez a hardver szempontjából egy 2,3 GHz-es órajelen üzemelő kétmagos AMD Turion Ultra típusú processzort jelent, a grafikus feldolgozásért pedig a Mobility Radeon HD 4650 felel, mely támogatja az ATI Stream technológiát és a DirectX 10.1-es API-t. A rendszermemória mérete maximum 8 GB lehet, az SO-DIMM modulok pedig a DDR2 szabványra épülhetnek.


Toshiba Satellite A500D

A 16 hüvelykes, szélesvásznú kijelzővel rendelkező notebook 320 vagy 500 GB-os merevlemezt tartalmazhat, az archiválásról pedig a beépített DVD-író gondoskodik. A 2,76 kg-os, 36,5-41 mm vastag készülék kommunikációs lehetőségeit a Wi-Fi és a Bluetooth modul mellett a Gigabit Ethernet biztosítja. Természetesen a mobil gépezetről nem maradhatott le a webkamera, a HDMI és az SPDIF port, valamint a multimédiás billentyűzet sem.

A fekete színben pompázó Toshiba Satellite A500D-re 32, illetve 64 bites Windows Vista Home Premium telepíthető. A termék megjelenése a hetekben valószínű, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés