Hirdetés

M.2 2242-es SSD-k is belezsúfolhatók a Steam Deckbe

Ettől függetlenül a Valve egyik szakembere ezt nagyon nem ajánlja, mert el kell távolítani hozzá egy hővezető padot.

A Valve még az elmúlt évben jelentette be, hogy hogy szabványos SSD-t használ a Steam Deck, így a felhasználók ki tudják cserélni a gyárilag érkező modellt egy másik, M.2 2230-as formátumú megoldásra.

Ezt a gyártó annyira nem ajánlja, mivel egyrészt elveszik a gépre a garancia, másrészt ilyen típusú SSD-t nehéz szerezni, harmadrészt pedig a tárhely sokkal kényelmesebben bővíthető SD, SDXC, illetve SDHC szabványú memóriakártyával. Ettől függetlenül a Valve nem tiltja meg a kísérletezést.

Az utóbbi időben azonban előkerült egy olyan modifikáció, amely által a Steam Deck egy erre való adapterrel M.2 2242-es SSD-ket is képes fogadni. Erről a Belly Jelly nevű Twitter felhasználó publikált képeket, és láthatóan működött is a rendszer.


(forrás: Belly Jelly Twitter) [+]

Lawrence Yang, a Steam Deck egyik tervezője is észrevette a modifikáció terjedését, és haladéktalanul figyelmeztette az ügyfeleket arra, hogy semmiképpen se alkalmazzanak M.2 2230-at M.2 2242-re bővítő adaptert. Ennek nagyon logikus oka van, ugyanis a kiegészítő beszereléséhez el kell távolítani a töltőáramkörön lévő hővezető padot. Ezt nagyon nem ajánlott megtenni, mert a szóban forgó terület nagyon forró szokott lenni, és szüksége van passzív hőelvezetésre. Ezen túlmenően nem elhanyagolható tényező, hogy az M.2 2242-es SSD-k többet fogyasztanak, vagyis extra melegedésnek tesszük ki a rendszert egy olyan területen, ahol eleve relatíve sok hő keletkezik.

Maga a modifikáció tehát jó eséllyel működni fog, de a Valve szakembere szerint jelentősen csökkenti majd az adott Steam Deck élettartamát, így nem ajánlott vele élni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés