Sportmelltartóba került az Intel Curie számítógép

Az Intel januárban jelentette be, hogy apró, mindössze gombnyi méretű, hordható eszközökbe szánt számítógépe, alacsony fogyasztású Curie platform első példányai az év második felében lesznek elérhetőek. Úgy tűnik, vannak gyártók, akik látnak fantáziát az Intel chipjében, ugyanis egy kísérleti ruházattal foglalkozó stúdió, a Chromat máris bejelentette, hogy 2016-os tavaszi/nyári kollekciójában elérhetőek lesznek olyan ruhadarabok, amelyekben hasznosítják a modult, ezáltal többet nyújtanak viselőjüknek, mint a hagyományos darabok.

Hirdetés

Ilyen lesz a Chromat Aeros Sports Bra, avagy egy hagyományosnak tűnő sportmelltartó, ami a Curie segítségével hozzájárul ahhoz, hogy viselőjének hőháztartása optimális legyen sportolás közben. Ezt úgy éri el, hogy megfelelő beépített szenzorok segítségével figyeli a légzést, az izzadást és a testhőmérsékletet, amelyek kiértékelése után - ha szükséges - szellőzőpontokat nyit meg ruhán, segítve ezzel a gyorsabb hőleadást, ami a sportolót akár még nagyobb teljesítmény leadására sarkallhatja.


[+]

Kevésbé hasznos, de technológiai szempontból szintén érdekes ruhadarab a Chromat Adrenaline Dress, amelyben nem csak az Intel Curie kapott helyet, hanem a szintén az Intel segítségével tervezett, 3D nyomtatással készített szénszálas panelek is.


[+]

Ez a panel az adrenalinszint emelkedésével mondhatni kinyílik és különleges formát vesz fel - bár a gyártó nem fejtette ki a lényeget, tippünk szerint valami hasonló lehet az elgondolás alapja, mint az állatoknál vészhelyzetben a testtartás megváltoztatása, a szőr felborzolása stb.


(forrás: Fastcodesign) [+]

A Chromat nem áll meg itt, hanem újabb sportruházaton, valamint sporteszközökön dolgozik, amelyekben hasznát vehetik a technológiának, persze a divatot is szem előtt tartva, hiszen ez a cég fő profilja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés