Hirdetés

A Sony továbbra is bízik a Micro LED kijelzőkben

A vállalat egyik idei nagy újdonsága a Crystal LED moduláris kijelző.

A Sony az elsők között kezdett foglalkozni a valódi LED, más néven Micro LED kijelzőtechnológiával, amelynél minden egyes képpont mögött egy-egy egyedileg vezérelhető RGB LED-et helyeznek el.


[+]

Az évekkel ezelőtt bemutatott CLEDIS megjelenítő után sem állt le a fejlesztés, aminek eredményeként színre léphettek a kijelző legfrissebb változatával. Az általuk Crystal LED-nek nevezett eljárás során a nagyobb képernyőket kisebb darabokból állítják össze. Ennek révén lehetőség nyílik nem hagyományos, téglalap alakú megjelenítők összeépítésére is. Ez korábban is így volt, az újdonság viszont a kisebb kijelzőkben rejlik.


[+]

Ezek fénysűrűségét sikerült 1800 cd/m²-re feltolni, ami a nagy dinamikatartományú anyagok hitelesebb visszaadásánál lehet fontos. Emellett a képfrissítési ráta 120 Hz, a natív kontraszt pedig 1 000 000:1, és a sztereó 3D támogatása is megoldott, legalábbis a cégtől származó információk értelmében. Pontos árat nem lehet tudni, hiszen minden esetben egyedileg kialakított konstrukciót kínálnak a vásárlóknak. Az viszont biztos, hogy nagyon drága lesz egy Crystal LED képernyő, emiatt a Sony elsősorban üzleti felhasználóknak (éttermeknek, szállodáknak, luxusboltoknak, stb.) szánja ezt az eljárást.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés