A Sony is beszáll az UHD Blu-ray lejátszók piacára

Hirdetés

A Dallasban zajló CEDIA kiállítás alkalmával Yukio Ishikawa, a Sony Electronics szórakoztatóelektronikáért felelős igazgatója jelentette be, hogy készek belépni az Ultra HD Blu-ray lejátszók piacára, aminek első tagja az UBP-X1000ES referenciamodell lesz. Nyilván az nem újdonság, hogy a készülék megbirkózik az ismert lemezformátumokkal, a DTS:X és Dolby Atmos objektumorientált hangformátumokkal, a 3D-vel és HDR-rel, ahogy az sem, hogy lesz felskálázás is. Sokkal inkább érdemes kiemelni, hogy elmondásuk alapján a termék önmagában képes kielégíteni a prémium kategóriás igényeket a szórakoztatáson belül, kezdve az SA-CD-től a natív DSD-n (11,2 MHz) át a legfeljebb 192 kHz-es LPCM Hi-Res audiolejátszásig. Ez persze nem jelenti azt, hogy a lejátszó más, közismert formátumokkal nem boldogul majd el, hiszen azt elárulták, hogy számos kodek támogatása van tervben, és az internetes videostreaming szolgáltatásokat is tudja kezelni.


[+]

A tervek szerint a japánok alaposan rágyúrnak a minőségre, ami nem csak a képre és hangra vonatkozik majd, hanem magára a készülékházra is: masszív vázat és burkolatot, extra hőelvezetést és rezgéselnyelő kialakítást alkalmaznak, hogy csökkentsék a mechanikai vibrációt, az elektromos zajt és a nemkívánatos behatásokat. Csatlakozókból is többféle lesz, két HDMI-t kap szeparált A/V átvitel opcióval, illetve fellelhetőek lesznek kétcsatornás analóg és digitális S/PDIF hangkimenetek is.

Biztosítják továbbá a rackbe szerelhetőséget is, amennyiben a vásárló kéri az ehhez szükséges, külön kapható "füleket". Számos további extra beépítése van még tervben, köztük együttműködés otthonautomatizációs rendszerekkel (Control4, Crestron, Savant, stb.), IP-alapú vezérlés Ethernet vagy Wi-Fi hálózaton keresztül, webböngésző interfész felhő alapú távmenedzsmenttel (ihiji).

A Sony UBP-X1000ES jövő tavasszal lesz elérhető három év garanciával, de az árazás egyelőre ismeretlen, ám a készülék pozicionálását nézve, valószínűleg mélyen a zsebbe kell érte nyúlni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés