Sokáig bírja energiával a Sony apró Walkmanje

Kibővítette az évtizedes múltra visszatekintő – immáron nem a magnókazettás korszakot idéző – Walkman márkanevű hordozható médialejátszó-termékcsaládját a Sony. Az új E-szériás Walkmanek dizájnos külsejükkel, apró méretükkel és nem utolsósorban rendkívüli energiatakarékosságukkal hívják fel magukra a figyelmet.

A Sony új Walkmanje ismeri és lejátssza a legáltalánosabban használt zeneformátumokat, így elsősorban az MP3 és WMA tömörített tartalmakat, emellett természetesen megbirkózik a vállalat saját fejlesztésű ATRAC tömörítési eljárásával kódolt zeneszámokkal is. A pendrive-okhoz hasonló külsőt kapott, mindössze 79 milliméter hosszú és 25 gramm tömegű, egysoros OLED-kijelzővel ellátott Walkman 512 MB-os, továbbá 1 és 2 GB-os kivitelben jelenik meg. Az opciós FM-tunerrel ellátott modellekkel együtt így összesen öt változat kerül piacra (a 2 gigabájtos példánynak egyelőre nincs rádiós változata), a vásárló ráadásul hat különböző színű külső közül válogathat ízlése szerint.

A számítógéphez USB porton csatlakozó médialejátszó a gyártó szerint egyedülállóan energiatakarékos módon működik, ennek megfelelően egy feltöltéssel képes akár 28 órányi folyamatos zenelejátszásra is (MP3 tömörítésű zenék lejátszásánál ez az idő egy órával csökken), továbbá mindössze három percnyi töltés során három órányi lejátszásra elegendő energiát szív magába az akkumulátor, melyet egyébként adapterről vagy akár a számítógép USB portjáról is lehet táplálni.

Az 512 MB-os Walkman 85 eurós (azaz napi árfolyamon számolva körülbelül 22 500 forintos), a kisebbik modell rádiós változata pedig 105 eurós (kb. 28 000 Ft) fogyasztói áron kerül a boltok polcaira. Ugyanennyit kell majd fizetni az 1 GB-os, rádió nélküli példányért, míg az FM rádióval ellátott változat ugyanezzel a kapacitással 120 eurót (kb. 32 000 Ft) kóstál majd. A 2 gigabájt tárolókapacitással rendelkező Walkmannek egyelőre nem lesz rádióval ellátott típusa, a csúcsmodellért így 140 eurót (kb. 37 000 Ft) kérnek majd. A zenelejátszók április végén jelenhetnek meg az európai boltokban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés