2019. január 16., szerda

Útvonal

Hírek » Életmód rovat

Végre látható a Smach Z kézikonzol belseje

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Kiderült a pontos specifikáció is, így nem kell tovább találgatni.

Hirdetés

A tegnap számoltunk be arról, hogy a korábbi ígéreteknek megfelelően tényleg nagyon gyors lesz a Smach Z kézikonzol, amit a prototípusról kiszivárgott eredményekre alapoztunk. Mára előkerült egy fotó is a rendszer belsejéről, amin látszik maga a Horned Owl kódnevű SoC APU.


[+]

Időközben az is kiderült, hogy a tervezők az AMD Ryzen Embedded V1605B jelzésű megoldást választották ki, ami pont a hét közepén jelent meg, így a paraméterei a linkelt hírben fellelhetők. A beágyazott rendszerekbe szánt konfigurációtól csupán annyiban különbözik a Smach Z megoldása, hogy nem lesz elérhető a két darab 10 gigabites Ethernet port, ami a célpiacot tekintve amúgy is irreleváns.

A képen szereplő komponensek egyébként két konzolt is kitennének, tehát nem kell négy nyomtatott áramköri lap a vázba, csupán azért vannak így egymás mellé rakva, hogy látható legyen mindkét oldaluk. Szintén észrevehető, hogy SO-DIMM foglalatok várják a DDR4-es, 2400 MHz-en üzemelő memóriamodulokat. Ez azért alakult így, mert lesz egy alapverzió, amibe 8 GB-nyi rendszermemória kerül, míg a drágább PRO változat 16 GB-ot kap. Az adattárolásra szolgáló SSD sincs ráintegrálva az alaplapra, ugyanis 128 és 256 GB-os modellek is készülnek, és itt is így a legegyszerűbb a komponens cseréje. Természetesen a felhasználó is elvégezheti ezt, vagyis maga a kézikonzol ebből a szempontból bővíthető, de az adattároló nehezen hozzáférhető, mivel az pont a panel felőli oldalra kerül.

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.