SlotMusic: élet az audio CD után

Tényként kezelhető, hogy a legális zeneletöltő oldalak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ezzel ellentétben az audio CD eladások egyre csak csökkennek. A zenekiadók ugyan elfogadják a felhasználók változó igényeit, de nem hajlandóak lemondani a zeneművek fizikai formátumon történő forgalmazásáról sem.

Hirdetés

Az új formátum SlotMusic névre lenne keresztelve, mely tulajdonképpen egy 1 GB-os microSD kártyát takar. A formátum mögött olyan vállalatok állnak, mint az EMI, a Sony BMG, a Universal és a Warner Bros, míg gyártói partnerként a SanDisk van feltüntetve. A termékhez mellékelnek majd egy USB-s kártyaolvasót, amelynek köszönhetően rengeteg felhasználási területet lefed.

Az MP3 zeneszámok várhatóan 320 kbit/s-os bitráta mellett lesznek DRM (Digital Rights Management) mentesen felmásolva a kártyára. Az 1 GB-os kapacitás közel 100 darab, négyperces zenemű felírását teszi lehetővé, ami messze felülmúlja a jelenlegi audio CD-k kapacitását. Természetesen a szabad lemezterületet a felhasználó bármi másra felhasználhatja. Emellett persze az is elképzelhető, hogy a SlotMusic média tárolókapacitását a forgalmazó különböző, az albumhoz tartozó extra anyagokkal egészíti ki, például videóanyagokkal. A forgalmazás várhatóan idén megkezdődik, arról viszont nem esett szó, hogy mi szerint lesznek megszabva az árak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés