SiS 735 - az események felpörögnek!

Korábbi híreinkből tudhatjátok, hogy a SiS 735-ös az a chipset, aminek két legfontosabb jellemzője az alacsony ár és a nagy teljesítmény. A 735-ös talán csak a VIA nemrégiben bejelentett KT266A chipsetjétől kap ki a tesztek szerint, ugyanakkor gyakorlatilag a legolcsóbb chipset AMD Athlont és Duront támogató alaplapokhoz. Ráadásul DDR-es, tehát "jövőt állóbb" a mostanra elterjedt, SDR RAM-os megoldásoknál (VIA KT133A, pl.).

A SiS, rossz szokásához híven nem szállította túl nagy mennyiségben a lapkakészletet, noha már hosszú hónapokkal ezelőtt be lett jelentve (volt is a SiS-nek egy 4 hónapos periódusa, amikor teljesítményben sem volt ellenfelük, de sikerült az alacsony kibocsátás miatt ezt az adut eljátszaniuk, most ugyanis tényleg a KT266A az úr a háznál). Úgy tűnik, ez most először változni látszik, ugyanis egyre több cég szedegette elő megtervezett lapjait a pult alól.

Ilyen az ASUS A7S266, amit október második hetétől lehet majd kapni, mindenhol, tehát akár még Magyarországon is :). De ilyen a Leadtek 7350KDA is, no meg a Jetway 835AS (ez utóbbit szinte kizárt, hogy kishazánkban megismerhetnénk, a Leadtek azonban esélyes, hiszen Leadtek termékeknek már eddig is volt/van magyar disztribútora). Mindhárom lap teljeskörű tuning funkciókat ígér, azaz szorzó és feszültségállítást a processzorhoz, valamint az alaplapi rendszerbusz (FSB) kis lépésenkénti bütykölését (1 MHz-enként, gyakorlatilag). A legnagyobb alaplapgyártó cég, az Elitegroup/ECS már eddig is nagy mennyiségben forgalmazta SiS 735-ös lapjait, 65 dolláros, azaz durván 18000 Ft-os áron (!!!), de csak nagy OEM-eknek. Reméljük, az ASUS és a Leadtek lapjai sem lesznek drágábbak... :).

Íme egy kép - stílszerűen - a Jetway lapjáról:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés