Testreszabható Simply NUC mini PC Raptor Lake-kel

A 4 x 4 hüvelykes alapterületű, színes köntösbe bújtatható megoldásba akár Core i7-et, 64 GB RAM-ot és 10 TB SSD-t is kérhetünk.

Hirdetés

A Simply NUC egy új minigépre kezdte el felvenni az előrendeléseket, ami egy már létező széria legfrissebb iterációjaként mutatkozik be. A Topaz 3 névre keresztelt, várhatóan április folyamán érkező csöppség Intel Core i5-1340P vagy Core i7-1360P processzorral zsákolható be, de a konfiguráció többi eleme szintén az igényeinkhez szabható.

Alapkiépítésben 4 GB DDR4-3200-as SO-DIMM RAM-ot, illetve 256 GB-os NVMe SSD-t passzintanak az operációs rendszer nélkül vagy különböző Windows 10/11 verziókkal, netán Ubuntuval értékesítésre kerülő masinákba, amelyekbe szükség szerint 2 x 4, 2 x 8, 2 x 16 vagy 2 x 32 GB memóriát rakathatunk. A háttértárolók frontján sincs hiány a lehetőségekből, ugyanis PCI Express 3.0-val 8 TB-os M.2 meghajtóig terjednek az opcióink, miközben 4.0-s szabvány esetén 512 GB-ról indulunk és 2 TB-nál ütközünk falba. Ha ez nem lenne elegendő kapacitás, egy másodlagos, SATA-s M.2 adattárral is bővíthető a vas, aminél a minimumot a 128 GB-os, a maximumot pedig a 2 TB-os kivitel jelenti.


[+]

A vezetékmentes hálózati halmazban egy Intel AX210-es Wi-Fi 6E/Bluetooth 5.3 modul képviselteti magát, de a kábeles kapcsolódás híveit sem éri csalódás, mivel két darab Ethernet kacsint ránk vissza az alaplap I/O részlegéről, amelyeket Intel i225-LM kontrollerek hajtanak.


[+]

Az aprócska PC szellőzőrésekkel ellátott kültakaróját szemügyre véve elöl két DisplayPort alt módos USB 3.2 Gen2 Type-C kaput, két USB 3.2 Gen2 Type-A csatolót, valamint egy 3,5 mm-es kombinált jacket találhatunk, míg hátul egy DisplayPort 1.4, egy HDMI 2.0a, két további USB 3.2 Gen2 Type-A konnektor, illetve a két fentebb említett LAN interfész állomásozik a 90 wattos, 19 voltos tápadapter számára odakészített csatlakozón kívül.


[+]

A személyünkhöz igazítást a fekete ház színezésével koronázhatjuk meg, és öt plusz alternatíva (Rosé Quartz, Aquamarine, Seafoam Green, Living Coral, Primrose Yellow) közül választhatunk, de különféle fedőlapi kimeneteket (például újabb USB-k, soros port stb.), billentyűzet/egér kombót vagy adaptereket is vásárolhatunk a 720, valamint 870 eurós alapárról induló, 3 éves garanciával megtámogatott, VESA felfogatással rendelkező gépekhez. Zárásként még elhintenénk, hogy picivel később – de még a második negyedévben – jön majd egy Intel Core i3-1315 CPU-ra épülő variáns is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés