Hirdetés

Otthoni szerver és munkaállomás számára is alkalmas SilverStone ház érkezett

A microATX alaplapokat fogadó CS330-ba összesen nyolc merevlemez pakolható, amelyek közül három szerszám nélkül is cserélhető.

Hirdetés

Új számítógépházat mutatott be a SilverStone, méghozzá CS330 néven, amelyet a gyártó elsősorban tartalomgyártóknak szán, hiszen – szemből nézve – a jobb oldalról megközelíthető belterébe négy merevlemezt szerelhetünk, míg az előlap felől további négy adattárolót helyezhetünk be. Utóbbiak közül hármat az előlap felső részén kialakított rekeszekbe tolhatunk (amelyek SATA és SAS csatolós meghajtókat is képesek fogadni), így ezeket szerszám nélkül is cserélgethetjük, ami például biztonsági másolatok készítésekor jöhet jól.


[+]

A 374 x 210 x 385 milliméteres külső méretek miatt a ház belsejébe maximum microATX méretű alaplapok férnek, és ahogy azt már említettük, jobb oldalról tudunk beszerelni a kivehető alaplaptálcára, ezáltal a legfeljebb 165 mm magas processzorhűtő a ház aljára kerül. A mérnökök egy kihajtható támasztékot szereltek a beltér aljára, mellyel a nehezebb toronyhűtőket tudjuk majd megtámasztani (ezzel is elkerülve a foglalat sérülését), de a maximum 336 mm hosszú grafikus kártyák megóvására is gondoltak, hiszen a négy merevlemezt fogadó keret tetejére egy műanyag elemet helyeztek, így a nehezebb VGA-k esetében sem kell félnünk a PCIe slot eldeformálódásától.


[+]

Mivel az alaplap a ház aljára került, a legfeljebb 160 mm hosszú ATX tápegységnek már csak a tetőlemez alatt jutott hely. A rendszer hűtését gyári állapotban egy darab, az előlap mögé erősített, 180 milliméteres Air Penetrator ventilátor végzi, de a hátoldal lehetőségünk van további egy, maximum 120 milliméteres légkavarót, vagy ugyanekkora méretű radiátort szerelni. A két-két USB 3.0 és 3,5 milliméteres jack csatlakozót, illetve a reset- és bekapcsológombot felvonultató I/O panel a ház előlapjának közepén kapott helyet.

[+]

Bár a hivatalos termékoldal a mai napon élesedett, az árazással és piacra kerüléssel kapcsolatos információkat a gyártó egyelőre nem hozta nyilvánosságra.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés