Megkapta a legfrissebb GeForce Now szolgáltatást a Shield TV

A bétateszt ideje alatt ingyenes a használata, így érdemes kipróbálni.

Az NVIDIA még az idei CES-en jelentette be a GeForce Now szolgáltatás PC-n, illetve Mac gépeken történő elérhetőségét, de most ez kiterjesztésre került a Shield TV-re is. Persze a Shield eszközökön nem ez az első eset, amikor ki lehet próbálni a zöldek felhős mókáját, de jelenleg az egész egységesítésre került az NVIDIA részéről, vagyis mostantól mindegy, hogy a felhasználó milyen klienst használ, ugyanazokat a lehetőségeket kapja meg.

A rendszernek egyébként továbbra is a bétatesztje zajlik, ami azért jó, mert a tesztidőszak alatt ingyenes az elérhetőség. Ez ugye Európára is vonatkozik, viszont játszani maximum négy óráig lehet egyhuzamban. Ezután a rendszer elmenti az aktuális állapotot és kilépteti a játékost, aki kezdeményezhet egy újabb, legfeljebb négy órás időszakot. Erre azért van szükség, mert az erőforrások a szerverek oldalán végesek. Gyakorlatilag minden egyes játékos egy saját GPU-t kap, így egy szerver maximum annyi felhasználót tud kiszolgálni, ahány GPU-val fizikailag rendelkezik. Amennyiben túljelentkezés van, akkor a kéréseket listázza a rendszer, és az automatikus kiléptetés szolgál arra, hogy a várakozók sorra kerüljenek. A kiléptetett játékos persze újra sorba állhat, ha tovább szeretne játszani.

Természetesen a felhasználók a Shield TV-n keresztül is annyi játékot telepíthetnek a felhőbe amennyit csak akarnak, de figyelni kell, hogy az adott alkalmazást maga a GeForce Now támogassa, amiről az alábbi lista ad felvilágosítást. A kiválasztott programot emellett birtokolni kell a Steam, a Uplay vagy a Battle.net platformon.

A Shield TV-re vonatkozó teszt egyébként felkészülés a BFGD-kre, amelyek integrálva tartalmazzák az említett szerkezetet, és ilyen formában elő is lehet majd velük fizetni a GeForce Now szolgáltatásra, amikor majd a tesztidőszak véget ér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés