Hirdetés

Sebességre hajtanak az Mtron SSD-i

A koreai Mtron flashmemóriára alapozó tárolóegységeket, úgynevezett SSD-ket készít, amelyek merevlemezek helyett építhetők be számítógépekbe és különféle beágyazott rendszerekbe. A gyártó termékei eddig is átlagon felüli adatátviteli sebességükről voltak ismertek, azonban az IFA alkalmából három új termékcsaládot jelentettek be, melyek még gyorsabb adatáramlást tesznek lehetővé.

Az Mtron aktuális kínálatában szereplő Serial ATA csatolófelületű meghajtók tartós átviteli tempója olvasás esetén 100 MB/s, írás során pedig 80 MB/s. Az újabb MSD sorozat esetében a tartós olvasási sebesség 120 MB/s-ra, a tartós írási sebesség 90 MB/s-ra nő; a pillanatnyi csúcsértéket, ahogy korábban, ezentúl is a SATA-150 interfész áteresztőképessége jelöli ki. A véletlenszerű hozzáférési idő átlagosan 0,1 ms.

Az MSD alapmodelleket a fogyasztói piacra szánják, a kínálatban 2,5 és 3,5 hüvelyes egységek fognak szerepelni 16, 32 és 64 GB kapacitással. Ez év utolsó negyedére tervezik a 1,8 colos formátum, illetve a 128 GB-os méretkategória megjelenését is. Az MSD PRO szériát üzleti felhasználóknak ajánlják; ezeket a meghajtókat nagyobb megbízhatóság és stabilitás, valamint írásvédelem és egy különleges törlési funkció jellemzi, mellyel biztonságosan eltüntethetők a bizalmas adatok nyomai a tárolóról. Az MSD XTM típusok zord körülmények között is működőképesek, így főként ipari felhasználásra valók; hőtűrésük –40 foktól +85 fokig terjed.

Az Mtron legfőbb konkurenseiként a Samsungot és a SanDisket nevezi meg, melyek aktuális SSD-it az átviteli sebesség tekintetében nem egy esetben 70–100 százalékkal is megelőzik az MSD sorozat új tagjai. A koreai vállalat a meghajtók tömegtermelését még szeptemberben megkezdi.

Azóta történt

Hirdetés