Leleplezte az új GeForce 12 tűs tápcsatlakozóját a Seasonic

Egyelőre azonban nem lesznek olyan tápegységek, amelyek ilyen konnektort kapnak, így átalakítókkal kell bűvészkedni.

Az új generációs GeForce-okról már régóta az a híresztelés járja, hogy torkos kis termékek lesznek, és korábban már olyan hírek is érkeztek, hogy az NVIDIA bevezet egy új 12 tűs tápcsatlakozót is. A Seasonic tulajdonképpen ezt megerősítette a Bilibilin keresztül, ugyanis leleplezték azt az átalakítót, amit jelenleg használnak, egyelőre tesztelési célzattal.

A tápgyártó szerint az "NVIDIA 12-pin PCIe Molex Micro-Fit 3.0 connector" nevű megoldásuk csak a saját tápjaikkal működik. Ez ugyanakkor valószínűleg csak egy ajánlás, ami abból fakadhat, hogy az új konnektoron 612 wattot is át lehet majd vinni. Valószínű, hogy a Seasonic bízik annyira a saját tápegységeinek 8 tűs PCI Express kivezetésein, hogy azok többre is képesek, mint a hitelesítés szerinti 150 watt, így nem lesz majd velük probléma, amikor a felhasználó kettő ilyet alakít át egy 12 tűs aljzattá az új GeForce-okhoz.


(forrás: 포시포시 Twitter) [+]

A fentiek mellett a Seasonic javasolja, hogy a tápegység minimum 850 wattos legyen. Ez is inkább egy biztonsági ajánlás lehet, ugyanis a nagy teljesítmény leadására készített fejlesztéseknél a kábelezés is viszonylag jó minőségűre van csinálva, tehát a szabványosan hitelesített értékeknél valószínűleg többet is elviselnek a vezetékek.

Nem valószínű egyébként, hogy mindegyik VGA-gyártó élni fog a 12 tűs tápcsatlakozóval. Egyrészt egyelőre nem lesznek ténylegesen erre tervezett tápegységek, tehát az átalakítókkal kell majd bűvészkedni, másrészt biztonságosabb három 8 tűs tápcsatlakozót alkalmazni, az ebből nyerhető 450 wattnak elégnek kell lennie, és ilyen konfigurációra több egyedi dizájn is épül. Ugyan ez valamivel nagyobb költséggel jár majd a nyomtatott áramköri lap szempontjából, de a legtöbb felhasználó számára sokkal kedvezőbb lehet, mert lényegesen kisebb annak a kockázata, hogy egy nem megfelelő tápegységet használva az átalakító esetlegesen túlterheli a vezetékeket, amelyek ettől eléghetnek. Az NVIDIA azonban a saját dizájnjára tervezhet ilyet, ezek valószínűleg az OEM gépekbe mennek majd, és ott megvan az a szakmai háttér, amelyre építve biztonságos konfigurációk tervezhetők.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés