Hirdetés

Két kijelzőt is meghajt a Sapphire egyetlen portról

Hirdetés

A Sapphire bemutatott egy egészen érdekes terméket, mely a Vid-2X névre hallgat, és két változatban érhető el. Az egyik verzió DisplayPort, míg a másik dual-link DVI interfészre köthető. Mindkét termék megegyező funkcionalitást kínál, azaz két darab, DVI bemenettel rendelkező Full HD-s kijelző csatlakoztatható hozzá, amivel lehetőség adódik a munkaasztal 3840x1080 pixeles megjelenítésére, ráadásul a keretkompenzáció is alapfunkció, illetve a klón mód alkalmazásával is lehet élni.

A termék működése független a számítógép hardverétől, vagy az operációs rendszertől, azaz semmilyen drivert nem követel, csupán egy DisplayPort (esetleg Thunderbolt), illetve – az alternatív modell bevetése mellett – egy dual-link DVI kimenetre van szükség. Természetesen több Vid-2X is alkalmazható számítógépenként, de ügyelni kell arra, hogy a beépített GPU képes legyen kiszolgálni az igényeket. Két kijelzővel a mai masinák megbirkóznak, de például nyolccal már nem biztos.

A Sapphire Vid-2X szállítása már megkezdődött, az ajánlott fogyasztói ára pedig 179 dollár, függetlenül attól, hogy melyik modell a kiszemelt. Ez nem éppen pénztárcabarát árcédula, de a kimenetek terén szűkölködő mobil masinák esetében hasznos szolgálatot tehet.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés