Hirdetés

Sapphire Pure Innovation - úton az üzletekbe

A Sapphire megkezdte Pure termékcsaládja első jövevényének, a Socket 939-es AMD processzorokat fogadó Pure Innovation alaplapnak a szállítását. Az ATI Radeon Xpress 200 chipset köré épülő lapot már májusban beharangozták, ám a végül piacra kerülő termék több változáson is keresztülment. Ezek közül a legfeltűnőbb a hátsó I/O panelen tátongó üres hely; itt eredetileg az integrált grafikus vezérlő DVI és D-Sub kimenetei voltak, ám a tervezők végül úgy döntöttek, hogy a főként játékosoknak, tuningolóknak szánt alaplapról lehagyják a várhatóan amúgy is kihasználatlanul maradó funkciót – a nyák áttervezése azonban már nem ért meg egy újabb kört.

Az RX480 kódnevű északi híd párja az ATI legújabb, SB450-es déli hídja, amely javarészt már kinőtte az SB400 kellemetlen gyermekbetegségeit. A PI-A9RX480 jelet viselő lapon négy memóriaaljzatot alakítottak ki legfeljebb 4 GB összakapcitású DDR modulok fogadásához. Bővítőkártyák számára két PCI, két PCI Express x1 foglalat áll rendelkezésre; grafikus gyorsító számára egyetlen PCI Express x16 foglalat biztosított.

A déli híd négy darab – akár RAID-be kötött – SATA meghajtó vezérlését látja el, ehhez jön egy külső SATA II vezérlőchip két porttal; IDE felületű eszközökből négy kapcsolható az alaplapra. Az Azalia-kompatibilis audiovezérlő Realtek gyártmány (ALC880); nyolc csatornán képes megszólaltatni a hangot. Firewire portból kettő, USB 2.0-ból nyolc, Gigabit Ethernet interfészből egy található a lapon, amelynek ára várhatóan 179 dollár körül alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés