CES 2012: Sapphire Pure Black X79N alaplap – annyira mégsem tiszta

A Sapphire bemutatta első LGA 2011-et támogató alaplapját, a Pure Black X79N-t. Nevéhez hűen maga a nyomtatott áramkör valóban fekete, azonban az összképet alaposan roncsolják a kék műanyag csatlakozók, ha már így keresztelték el a deszkát, lehet, hogy szerencsésebb lett volna fekete foglalatokat alkalmazni. Ez persze mit sem ront felszereltségén és képességein, lássuk, mivel próbálják meghódítani a felhasználókat!


[+]

Vételára egyelőre ismeretlen, de a gyártó állítása szerint (meg a specifikáció alapján is) egy komolyabb szerkezetről van szó, ami, ha nem is kifejezetten a legvadabb tuningeseményekre született, de mindenképp egy komolyabb darab. A legújabb Intel Sandy Bridge-E processzorokkal kompatibilis foglalat körül 2 x 2 memóriafoglalat csoportosul, ezek összesen 32 GB RAM-ot fogadnak. PCIe sínből nincs hiány, a teljes méretű csatlakozók egy x16-os és egy x8-os PCI Express 3.0, valamint két x16-os és két x8-os PCI Express 2.0 szabványúnak felelnek meg a valóságban. Erősebb túlhajtásnál jó szolgálatot tehet a chipkészlet aktív hűtése, azonban az apró ventilátor zaj szempontjából nem a legkívánatosabb alkatrész.


[+]

Szintén komolyságára utal a dupla UEFI BIOS, a hexadecimális kijelző és a feszültségmérési pontok. Az adattárolókat összesen 4 x SATA 6 Gbps és 4 x SATA 3 Gbps csatlakozó várja és USB-ből sincs hiány: a hátlapon 4 x USB 3.0 és 6 USB 2.0 kapuba taszigálhatjuk a legkülönfélébb külső eszközöket. Szintén itt, a zsúfolt I/O panelen kapott helyet többek között a dupla Marvell 88E8057 Gigabit Ethernet hálózati vezérlő csatlakozói, a nyolccsatornás hangvezérlő (Realtek ALC892) analóg és digitális (optikai és koax) kimenetei és 2 x eSATA aljzat. A normál ATX méretű Sapphire Pure Black X79N alaplap hamarosan a boltok polcaira kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés