Hirdetés

Új uMCP memóriákkal támadja le a piacot a Samsung

A 24 gigabites LPDDR4X szabványú lapka lehetővé tette a 10 és 12 GB-os uMCP modellek létrehozását.

A Samsung bejelentette, hogy új uMCP memóriák tömeggyártását kezdték meg, amelynek a lényege egy tokozásban egyesíteni a rendszermemóriát és az adattárolásra szolgáló memóriát. Ennek a megoldásnak az előnye, hogy számottevően csökkenti a csúcskategóriás okostelefonok platformdizájnjának helyigényét, így az adott ultramobil eszközök nem igényel majd viszonylag méretes alaplapot.

Hirdetés

A Samsung újdonsága mindössze egyetlen tokozásba zsúfolja bele az LPDDR4X és az eUFS 3.0-s lapkát a szükséges vezérlőkkel együtt. A vállalat első körben 10 és 12 GB-nyi LPDDR4X szabványú rendszermemóriát kínál, méghozzá négyszer 16 bites kialapítással, vagyis a 64 bites busszal rendelkező rendszerchiphez ideális. A 12 GB-os opció négy darab 24 gigabites, míg a 10 GB-os két 24 és két 16 gigabites memóriát használ, amelyek minden esetben a második generációs 10 nm-es osztályú node-on készülnek. Az effektív memória-órajel elérheti a 2133 MHz-et.


[+]

A dél-koreai óriáscég azt nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen a kapacitás mellé milyen méretű NAND tárhelyopciók léteznek, annyit árultak el, hogy számos lehetőség közül választhatnak a potenciális érdeklődők.

Az új uMCP fejlesztések lábkompatibilisek a korábbi generációval, mivel ugyanúgy a 254FBGA tokozást használják. A bejelentett modellek tömeggyártása már megkezdődött.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés