2019. augusztus 20., kedd

Útvonal

Hírek » TV & Audió rovat

Samsung Tizen tévék várják a hallgatókat a Műszaki Egyetemen

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Alkalmazásfejlesztők gyakorolhatnak a tesztkészülékeken, a programjaik pedig könnyen bekerülhetnek a cég alkalmazásboltjába.

A Budapesti Műszaki Egyetem együttműködési megállapodást kötött a Samsunggal, aminek értelmében az intézménybe kerül néhány Tizen smart tv platformot használó televíziókészülék, illetve néhány telefon is a célból, hogy így könnyítsék meg az alkalmazásfejlesztést tanuló diákok dolgát.


[+]

A Samsungtól kapott információk értelmében a tévéket az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék mobil laborjában, illetve multimédiás tárgyalójában helyezik majd el. Alapvetően a Szórakoztatóelektronikai eszközök programozása tárgy hallgatói fognak rajta tesztelni, de nyilván más, diplomatervező, önálló projekten dolgozó diákok is hozzáférnek. A gyakorláson, tanuláson kívül természetesen a cél az, hogy a hallgatók által írt programok idővel megjelenjenek az alkalmazáskínálatba. Egyébként erre mindenkinek meg van a lehetősége, aki érez magában elég programozói tehetséget ehhez. Magához a fejlesztéshez a seller.samsungapp.com oldalon kell regisztrálni, és ha valaki be szeretne kerülni a magyarországi készülékekről elérhető alkalmazásboltba, akkor a hazai kirendeltséggel kell felvenni a kapcsolatot.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.