A Samsung már szállítja az első DDR4-es memóriamodul mintáját

A JEDEC az elmúlt év őszén jelentette be a DDR4-es memóriaszabvány főbb paramétereit, a gyártók közül pedig a Samsung, a Hynix és a Micron állt elő eddig működő lapkákkal. A Samsung azonban továbblépett és bejelentették, hogy a partnerek rendelhetik az iparág első DDR4-es memóriamoduljának mintáját, mely RDIMM csatolóba illeszthető.

Hirdetés

A DDR4-et először szerverekben vetik be, így a Samsung is eszerint tervezi a termékek startját. Az új memóriamodul 16 GB-os kapacitást kínál, de hamarosan elérhetők lesznek a 8 GB-os minták is. A vállalat jelenleg 30 nm-es osztályba sorolt memóriachipekre épít, melyek betartják a szabványos paramétereket, így például 1,2 V-on üzemelnek. A Samsung szerint a DDR4 rendkívül energiatakarékos lesz, mivel az 1,35 V-os feszültségen üzemelő DDR3-as modulokhoz képest az új termékek 40%-kal kevesebb energiát igényelnek. A DDR4 memóriaszabvány természetesen még nem öltött végleges formát, de a gyártók szerint erre még idén sor kerül, lényeges változásokra azonban a korábban közölt adatokhoz képest nem érdemes számítani.


[+]

A Samsung a következő év végén esedékes DDR4 memóriát igénylő szerverplatformokhoz egy 32 GB-os modult is tervez, és a vállat a startot már 20 nm-es osztályba sorolt memórialapkákkal képzeli el.

Az asztali és a mobil piacra leghamarabb 2014-ben érkeznek majd olyan platformok, melyek DDR4 memóriát igényelnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés