Befutottak az első megállás nélkül üzemeltethető 8K QLED tévék

A hét minden napján, 24 órában, megállás nélkül működtethetőek az új Samsung Smart Signage modellek.

A Samsung lerántotta a leplet új, alapvetően professzionális, üzleti vagy ipari felhasználóknak szánt prémium kategóriás megjelenítőiről. Ezek közül a legérdekesebb a Smart Signage családba tartozó QPT-8K, amely 65”, 75”, 82” és 98” változatban érhető el, és amely az első olyan QLED 8K megjelenítő, amely folyamatosan használható 24 órán keresztül, minden egyes nap.

A kvantumpontos LED LCD képalkotási technológiára épülő termék képes a 8K felbontás megjelenítésére, a gyártótól kapott információk értelmében maximális fényereje 2000 cd/m2, támogatja a nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését (HDR10+ szabványt is), színpontossága pedig 100 százalékos.

Az új kijelző AI Quantum Processzor 8K egységgel rendelkezik, így beépített mesterséges intelligencia alapú felskálázással, gépi tanulás segítségével 8K közeli felbontásúra átalakítja az alacsonyabb részletességű tartalmakat. A termék a Samsung meglátása szerint nagyon jól használható például az egészségügyben, ahol a a 8K részletessége és tiszta, élethű megjelenítése valódi előnyt jelenthet. A DICOM szimulációs móddal az egészségügyben dolgozók sosem látott minőségben jeleníthetnek meg szürkeárnyalatos képeket, mint például a röntgen és MRI felvételek

A QPT-8K  Tizen 5.5 operációs rendszerrel érkezik, és akár 4 különböző forrásból érkező tartalmat is képes egyidejűleg 4K felbontásban megjeleníteni, így az üzleti felhasználók több-képernyős igényeinek is megfelel. Az új QLED 8K kijelző a Samsung legújabb átfogó szoftveres megoldásával, a MagicInfo 8 programmal is kompatibilis.

Előzmények

Hirdetés