A Samsung ProXpress C30 széria lesz a vállalat legújabb nyomtatócsaládja

A Samsung Electronics bemutatta a hamarosan debütáló ProXpress C30 lézernyomtató termékcsaládját, amelyet elsősorban olyan professzionális szolgáltatásokat kínáló, kereskedelmi szektorban működő kis- és középvállalatoknak tervezték, ahol a nyomtatás minősége, valamint az üzemeltetési költségek kiemelten fontos szempontok. A termékcsaládba három modell, a kizárólag nyomatásra képes C3010ND, a multifunkcionális 3 az 1-ben C3060ND, valamint a 4 az 1-ben C3060FR tartozik.


[+]

Közös bennük, hogy kétmagos, 800 MHz-es processzorra épülnek, és legfeljebb 30 lap/perces színes/monokróm sebességgel dolgoznak, terhelhetőségük pedig havi 60 000 oldal. Természetesen képesek kétoldalas nyomtatásra, a tonerkapacitásuk 8000/5000 oldal, míg a papírtálcájuk kapacitása eléri az 1400 lapot. A nagykapacitású toner mellett a működési költség tovább csökkenthető az ECO móddal, valamint a Samsung instant fusing technológiájával, amire a gyártó nem tért ki, de rövidebb várakozási időt, gyorsabb nyomtatást és másolást, valamint csökkenti az energiafogyasztást ígérnek. A C30-as széria tagjai XOA kompatibilisek, ezáltal bizonyos független szoftvergyártók által kínált megoldások, mint például a Ringdale, a Scanshare vagy a Cirrato is egyszerűen integrálhatók a készülékekbe. A felhasználók a C30-cal kapcsolatos nyomtatási információkat az okostelefonjaikon és tabletjeiken egyaránt elérhető Samsung Printing Catalog mobilalkalmazáson keresztül követhetik nyomon, mely applikáció számos útmutatót is tartalmaz Samsung nyomtatókhoz és másolókhoz.

A C30-as sorozat további jellemzője a PCL5Ce / PCL6 / PS3 / PDF V1.7 / SPL-C támogatás, a 600x600x4 bit felbontás és a Samsung ReCP (Rendering engine for Clean Pages) technológia, amelyek gondoskodnak a nyomtatott, másolt, illetve szkennelt dokumentumok és képek optimális minőségéről úgy, hogy a felesleges részleteket nem jeleníti meg, a homályos elemeket pedig feljavítja. Mindegyik gépet felszerelték Gigabit Ethernet és USB porttal, valamint USB-s tárolókat fogadó csatlakozóval is, de a vezeték nélküli, IEEE 802.11g/b/n-es WiFi, illetve az NCF kapcsolat csak opcionális kiegészítővel érhető el. A szóban forgó nyomtatók között eltérés, hogy a multifunkciós gépek 512 MB RAM-mal rendelkeznek, míg a C3010ND-be csak 256 MB RAM került, belső tároló (4 GB) pedig csak a C3060FR-nek jutott. Szintén csak utóbbi kapott érintőkijelzőt, a másik MFP-n négy-, az egyfunkciós készüléken pedig kétsoros LCD található.

Az újdonságok piacra kerülése májusban várható, áruk egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés