Lézernyomtatókkal és monitorokkal támadja Európát a Samsung

A Samsung a nemrég tartotta meg a Samsung Fórum 2013 nevű rendezvényt, melyen mi is részt vettünk, így a cég újdonságait testközelből ismerhettük meg. A legfőbb figyelmet a Chronos notebookoknak és Ultrabookoknak szenteltük, de a cég új lézernyomtatókkal és monitorokkal is készült.

Hirdetés

A lézernyomtatók piacát négy új modell támadja. Az Xpress M2875-ös és a ProXpress M4070-es sorozatba érkező termékeket 600 MHz-es Cortex-A5-ös processzor hajtja, megfelelő mennyiségű rendszermemória mellett, így 28, illetve 40 lap/perc sebességű nyomtatást tesznek lehetővé. Az újdonságokhoz különféle papírok használhatók – akár vastag papír, illetve karton is – kényelmesen és közvetlenül a papírtartó tálcáról vagy a kézi lapadagolóból.

Samsung Xpress M2875
Samsung Xpress M2875 [+]

Az új nyomtatóknál megtalálható a Samsung egyedi Rendering Engine for Clean Pages (ReCP) technológiája, amely a képminőség növelésében játszik szerepet, továbbá a termékek költséghatékony munkát tesznek lehetővé. A nagyobb kapacitású tonereknek köszönhetően a  nyomtatókkal többet lehet nyomtatni, és lecsökkenthető a tonercserék száma is. Szintén a spórolásra szolgál a Samsung Easy Eco Driver, ami lehetővé teszi a nyomtatási költségek szabályozása érdekében történő egyedi paraméterezést. A felhasználók ezzel módosíthatják az Eco beállításokat annak érdekében, hogy elkerüljék a felesleges szövegek vagy képek kinyomtatását. A beépített duplex egység, valamint az egy oldalra történő több kép nyomtatásának lehetősége további költségmegtakarítást eredményezhet. Az új berendezések egy One Touch Eco gombbal is rendelkeznek, amely több oldalnyi nyomtatandó dokumentumot képes egyetlen oldalra összesűríteni.

Samsung ProXpress M4070
Samsung ProXpress M4070 [+]

A Samsung Easy Printer Manager funkció sem hiányzik, ami lehetővé teszi a valós idejű nyomtatóhasználat felügyeletét, valamint a nyomtató karbantartásával kapcsolatos tájékoztatást. Természetesen az ultramobil piac növekedése mellett a termékek könnyen kezelhetők a mobil eszközökkel együtt, így felhasználók bármilyen olyan mobil eszközről tudnak nyomtatni, amelyre fel van telepítve a Samsung Mobile Print alkalmazás.

A kis- és középvállalkozások igényeire szabott Samsung Xpress M2875 és ProXpress M4070 jelzésű nyomatósorozatok áprilistól lesznek elérhetők, az érkező modellek árcédulája azonban ismeretlen.

A monitorok piacára a Samsung SC750 és SC770 jelzésű kijelzők érkeznek, melyekről a CES alkalmával már írtunk egy hírt, így a korábbi adatokat csak megerősíteni tudjuk. Megtudtuk azonban, hogy hazánkban júniustól lesznek elérhetők az újdonságok, de az árukra még nem derül fény.

A Series 9 családba tartozó SB971-es kijelző már érdekesebb. A termék SB970-es verzióját korábban már teszteltük, és az új, PLS panelt használó, 27 hüvelykes változat sem különbözik a paraméterek szempontjából, vagyis a natív felbontása 2560x1440 pixel, míg a fényerő legfeljebb 285 cd/m². A LED-es háttérvilágítás megmaradt, az 5 ms-os válaszidő és az 1000:1 statikus kontrasztarány mellett.

Samsung SB970
Samsung SB970 [+]

A prémium kategóriás terméken DVI, HDMI és DisplayPort bemenet található, emellett egy USB HUB-ot is kapott, mely két darab 2.0-s portot kínál. Ezeket egészíti ki a két darab 7 wattos hangszórót alkalmazó sztereó hangrendszer.

A Series 9-es sorozatra jellemzően ezt a terméket is kézzel hangolja be a Samsung még a csomagolás előtt. Emellett a beépített színkalibrációs motor lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Samsung saját Natural Color Expert technológiája révén állítsák be a képernyő színintenzitását, valamint a gamma és fehér szín egyensúlyát.

A fentiek mellett feltehető a kérdés, hogy a Samsung SB971 mégis miben is különbözik az elődtől. Erre a válasz, hogy a fényes kijelzőt matt váltja fel, amit sok felhasználó jobban szeret. A termék még ebben a hónapban elérhető lesz az ajánlott fogyasztói ára azonban ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés