Samsung: gyors 2,5 colos merevlemezek

Hirdetés

A Samsung méretükhöz képest nagy tempót diktáló merevlemezeket dob piacra most induló Spinpoint M2 sorozatában. Az új tárolók 2,5 hüvelykesek, ám 7200 rpm fordulatszámon üzemelnek, 3 Gbps-os SATA interfésszel rendelkeznek, puffermemóriájuk pedig 16 MB kapacitású. A gyártó a sebességet illetően egyelőre nem közölt pontosabb adatokat, mindenesetre meghajtóinak teljesítménye nem csupán hordozható (főként asztali PC-ket kiváltó) számítógépekben lesz elegendő, de megcélozzák vele a kisebb munkaállomások, szerverek és persze a blade rendszerek piacát is.

A Spinpoint M2-esek 80 és 250 GB közötti tárhelyet kínálnak, a legnagyobb modellbe két darab 125 GB-os lemeztányér kerül. A mobil eszközökbe szánt változatok opcionális alkatrésze a gyorsulásérzékelő, mely a leejtésből, ütődésekből eredő sérüléseket segít megelőzni. A Samsung márciusban kezdi meg új merevlemezeinek értékesítését, bár az első szállítmányokból még csak a kiemelt OEM partnerek kapnak.

A Samsung egyidejűleg közzétette a januárban beharangozott 500 GB-os, 2,5 hüvelykes Spinpoint M6 ajánlott árát is; a nagy kapacitású modell az Egyesült Államokban 299 dollárért lesz kapható, szállítását már megkezdték.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés