Hirdetés

Keveri a Windows 10-zel a PC-kbe szánt Snapdragont a Samsung

A Galaxy Book S üzemidőben pokolian erős lesz, de a zajszint, illetve ennek hiánya is az előnyére válik.

A Samsung bejelentette a Galaxy Book S jelzésű notebookját, amely a Galaxy Book2 kiegészítésének tekinthető, és egészen extrém üzemidővel próbálja megnyerni a potenciális vásárlókat.

A fejlesztés 13,3 hüvelykes, tíz új tapogatását is érzékelő érintőkijelzője 1920x1080 pixeles felbontást kínál, és ez a kategóriájában elégnek is mondható. A emellett a keret rendkívül vékony, vagyis maga a váz nem nagyobb egy 15,6"-es notebookénál. A legvastagabb pontján mindössze 11,8 mm vékony váz egy Qualcomm Snapdragon 8cx jelölésű rendszerchipet rejt, méghozzá passzív hűtés mellett, vagyis a zajszintről nem is lehet beszélni. Az LPDDR4X szabványú rendszermemória kapacitása 8 GB, míg az adattároló 256 vagy 512 GB-os SSD közül választható ki, de bónuszként ott a microSD memóriakártyával való bővíthetőség lehetősége, amivel további 1 TB-ot lehet nyerni.


[+]

A 960 grammos szerkezetben 48 Wh-s akkumulátor dolgozik, amely a gyártó mérései szerint akár 23 órára is elegendő energiát biztosít, méghozzá videolejátszás mellett. A gépben található még 720p-s webkamera, egy ujjlenyomat-olvasó, IEEE 802.11-es a/b/g/n/ac-s Wi-Fi, Bluetooth 5.0-s és GPS modul, Dolby Atmos besorolású sztereó hangrendszer, továbbá a 2 Gbps-os letöltési tempót biztosító LTE modem is a konfiguráció része, bár ez magától értetődik a fentebb említett rendszerchipből. Mindezt természetesen megkoronázza az USB Type-C aljzat.

Az előtelepített Windows 10 operációs rendszerrel érkező Samsung Galaxy Book S szeptembertől lesz megvásárolható, méghozzá 999 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés