Hirdetés

Samsung European Forum 2009

Míg a gyártók nagy része a CeBIT-et használta fel az új termékek bemutatására és a vállalatban rejlő potenciál bemutatására, a Samsung más utat választott. A dél-koreai óriáscég Samsung European Forum 2009 névvel saját kiállítást szervezett, ahol a cég legfelsőbb vezetése és új európai elnöke is képviseltette magát.

Sang Heung Shin
Sang Heung Shin és a többiek

A március 24-e és 26-a között zajló rendezvény igazán impozánsra sikeredett, és az érdeklődő újságírók is szép számban jelentek meg a bécsi Austria Centerben. Úgy tűnik, bevált a taktika, a médiaérdeklődés tekintetében mindenképpen.

Az Austria Center komor, metropolisos környéke – jégeső előtt
Az Austria Center komor, metropolisos környéke – jégeső előtt

Egy egyórás sajtótájékoztató nyilván nem sok mindenre elég, ha egy egész cég, illetve egy egész cég termékpalettájának bemutatása a cél, de azért képet kaphattunk arról, hogy min dolgozik mostanában a vállalat, és milyen termékek fejlesztésére, forgalmazására helyezik a hangsúlyt.

"Igen, megcsináltuk!" (És jó lett.)
"Igen, megcsináltuk!" (És jó lett.)

Tele terem
Tele terem

Fokozott médiaérdeklődés
Fokozott médiaérdeklődés

Mindenféle termékcsoportról hallhattunk egy rövid előadást, amit kis videókkal és néha dübörgő zenével színesítettek. Az előadók elsősorban egyszerű, hatásos beszédre törekedtek, minél több képpel és grafikonnal, hogy jobban rögzüljenek az adatok. A mobiltelefonok, televíziók, fényképezőgépek mellett szerencsére a bennünket érintő újdonságok is szóba kerültek.

Mini
Mini

Például a notebookok és netbookok, amelyek közül rengeteg új modellt láthattunk. Látszik, hogy a vállalatnál komolyan veszik ezt a szegmenst, ami nem is csoda, talán ezeknek a készülékeknek van a legnagyobb jövője.

A kínálat egy kis része
A kínálat egy kis része

Több új kijelzőt mutattak be, köztük dönthető, forgatható, Full HD felbontású monitorokat, de láthattunk 120 Hz-es, 3D-s megjelenítésre alkalmas modellt, sőt, notebook mellé, a megfelelő állvánnyal kiegészítő kijelzőnek használhatót is.

Kettő a sok közül
Kettő a sok közül

Nyomtatók terén sem kell szégyenkeznie a Samsungnak, több új modell jelent meg, amelyeket elsősorban vállalati felhasználásra szánnak, de vannak kisebb, olcsóbb darabok is.

Nyomtatók és egyéb állatfajták
Nyomtatók és egyéb állatfajták

2009-ben tehát megtartották az első Samsung European Forumot, nekünk tetszett, kíváncsiak vagyunk, vajon egyszeri rendezvényről volt szó, vagy jövőre számíthatunk-e a folytatásra.

Még több kép a Samsung European Forum 2009-ről

Azóta történt

Hirdetés