"Bebőrözött" Chromebookokkal újít a Samsung

Pár napja kiszivárgott, hogy a Samsung új Chromebook masinával készül, melynek fedele a Samsung Galaxy Note 3-hoz hasonló, bőrt imitáló (ám valójában műanyag) borítást kaphat, mely igazán egyedivé varázsolja a megjelenést. A pletykák beigazolódtak, a Chromebook 2 széria ugyanis valóban ilyen fedlappal érkezik, ráadásul kétféle, 11,6 és 13,3 colos méretben, itt-ott eltérő tudással.


[+]

A gépekben közös, hogy ARM platformra épülnek, egészen pontosan a Samsung Exynos Octa SoC köré, mely a kisebbik modellben 1,9 GHz-es órajelen ketyeg, míg a nagyobbikban már 2,1 GHz-es beállítást alkalmaztak. A 4 GB DDR3L memória és a 16 GB eMMC tároló egyforma, akárcsak a körítés, mint a HD webkamera, a zajszűrős mikrofon, a kártyaolvasó és a Wi-Fi megléte, vagy éppen a ki- és bemenetek (1 darab USB 3.0 és egy darab USB 2.0, HDMI). Jelentős eltérés az órajelen kívül a kijelzőnél érhető tetten, a nagyobbik variáns ugyanis Full HD, míg a kisebbik HD felbontású panellel dolgozik - az alkalmazott paneltechnológiáról nincs információ.


[+]

A 16,51 milliméter vastag, 1,4 kilogrammot nyomó, titánszürke borítással megjelenő 13,3 colos, valamint 16,76 milliméteres vastag és 1,1 kilogrammos, feketében és fehérben érkező 11,6 colos Samsung Chrome variánsok 8,5 és 8 órás üzemidőt képesek magukból kipréselni. A kifejezetten iskolák részére szánt, az 100 dollárnyi extra szoftvercsomaggal felvértezett, Google Chrome OS-t futtató Samsung Chromebook 2 család áprilisban lesz elérhető a főbb piacokon 319,99 (11,6") és 399,99 (13,3") dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés