2018. december 18., kedd

Szponzorunk

Útvonal

Hírek » TV & Audió rovat

A Samsung cáfolta, hogy újra OLED tévét fejlesztene

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Yonhap

Pedig állítólag a CES-en bemutattak két új modellt...

A koreai ETnews a minap egy pletykabombát robbantott azzal kapcsolatban, hogy értesüléseik szerint a Samsung titokban visszaugrott az OLED tévék piacára, és egy ideje már gőzerővel fejlesztik a technológiát. Állításuk szerint a modellekben kék OLED biztosította volna a fényt, amelyet vörös és zöld kvantumpontos színszűrőkkel egészítettek volna ki, és így jött volna létre a három alapszín.


[+]

Az ETnews azt is leírta, hogy a vállalat az idei CES-en, Las Vegasban szűk körben már bemutatta a működőképes prototípusokat. Azonban ezek még nem piacképesek, mert a kék fény átszivárog az alpixelek között, amely a színek torzulását okozza. Annyi alapja lehetett a dolognak, hogy a Samsung továbbra is a világ legnagyobb OLED-gyártója, csakhogy a paneljeiket nem televízióba, hanem telefonokba szánják.

Sajnos úgy tűnik, hogy az egészből semmi nem igaz. A cég, egészen pontosan a kijelzőgyártásért felelős részleg (Samsung's Visual Display Business) vezetője, Han Jong-hee ugyanis reagált az ETnews értesüléseire, és az újságírók kérdésére válaszolva cáfolta, hogy OLED televíziókat, vagy nagyobb méretű OLED kijelzőket fejlesztenének.

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.