A Samsung is hozza a köralakú dizájnos PC-it

Az ArtPC Pulse Premium Desktop modellek önállóan üzemelő Harman/Kardon hangszórót rejtenek.

A Samsung némileg követve a trendeket egy új PC-t hoz forgalomba ArtPC névvel. Erre elsődlegesen a külső tekintetében lehet rácsodálkozni, de manapság talán az Apple Mac Pro géphez hasonlító ház nem számít nagy újításnak, hiszen egyre több PC-s gyártó másolja le a koncepciót. Ezzel persze önmagában nincs semmi gond, hiszen ez a fajta dizájn tényleg tetszhet a potenciális vásárlóknak, amit nyilván ki kell használni.

Hirdetés

A Samsung ArtPC, pontosabban teljes nevén ArtPC Pulse Premium Desktop alumínium borítást használ, amin belül hatodik generációs Intel Core i5 vagy i7 processzor lehet, ami mellé egy AMD Radeon RX 460 jelzésű VGA lesz társítva 2 GB-nyi GDDR5 memóriával. Ez tulajdonképpen a mobil verzió, de ahogy korábban is írtuk, a mobil Radeonok paraméterei megegyeznek az asztali társakkal.

A friss információk szerint kétféle alapkiépítés várható DP700C6A-X01 és DP700C6A-A01 jelzéssel. Előbbibe Core i5-6400 CPU kerül, ami mellé 8 GB-nyi DDR4 rendszermemória kerül. Utóbbi esetben a processzor egy Core i7-6700 lesz, a DDR4-es rendszermemória kapacitása pedig 16 GB-ra nő. Itt fontos eldönteni a memória mennyiségét, mert bővítésre nincs lehetőség. Szerencsére a fő háttértár mindkét esetben 256 GB-os NVMe SSD lesz, de az erősebbik verzió kap egy 1 TB-os HDD-t is.


[+]

A rendszer különlegességét a Harman/Kardon hangszóró adja, amely felülre lett beépítve és 360 fokban sugározza a hangot. Ráadásul ez elszeparált része a gépnek, vagyis önállóan, áramtalanított állapotban is üzemképes, amennyiben a felhasználó három AA elemmel megtámogatja a működését. Természetesen a Wi-Fi és a Bluetooth modul a PC része, ahogy a Gigabit Ethernet, a négy darab USB 3.0, az egy USB Type-C is. A HDMI kimenet sem maradt le, de a Samsung nem árulta el, hogy ezt az IGP-be, vagy a dedikált GPU-ba kötötték. Ez egy fontos kérdés, mivel csak az IGP letiltásával lehet HDMI 2.0-s kimenetet biztosítani. Valószínűleg a Samsung is a modern interfészt tartotta fontosnak, mintsem az IGP használatának lehetőségét, de az erre vonatkozó kérdésünkre nem kaptunk pontos választ.

Az előtelepített Windows 10 operációs rendszerrel érkező, 13,9 x 13,9 x 30,9 cm-es kiterjedésű, 3,4 kg-os tömegű Samsung ArtPC megoldások a hónap végétől lesznek elérhetők, a verziótól függően 1200 és 1600 dolláros áron.

Előzmények

Hirdetés