Hirdetés

Saját tervezésű GeForce GTX 260 kártya a Galaxytól

Hirdetés

Rég hallatott már magáról a Galaxy, a hosszú csendet azonban egy tetszetős koncepcióval törte meg a vállalat. Az új termék az NVIDIA GeForce GTX 260 modellre épül, és a 216 stream processzort használó, 55 nm-es technológiával gyártott GT200 lapkát alkalmazza. A nyomtatott áramkör áttervezésére minden bizonnyal a méretes hűtő alkalmazása miatt volt szükség.


[+]

A négy darab hővezető csővel felszerelt alumíniumborda már önmagában is jó hőelvezetési mutatókkal rendelkezhet, a Galaxy azonban még egy 12 cm-es légkavaróval is rásegít a forrófejű grafikus processzor hűtésére. A vállalat beszámolója alapján a termék hőmérsékleti adatai az alacsonyabb zajszint ellenére is messze a referenciamodell értékei alatt maradnak. A grafikus chip az NVIDIA 576 és 1240 MHz-es ajánlása helyett 625 és 1350 MHz-es mag- és shaderórajelen üzemel, a 896 MB kapacitású GDDR3 memóriát pedig effektív 2100 MHz-re állították a mérnökök.


[+]

A PCI Express 2.0 csatolóval érkező, DirectX 10-et támogató Galaxy GeForce GTX 260+ a tévékimenet mellett két DVI csatlakozót vonultat fel, megjelenése pedig ebben a hónapban esedékes. Az ajánlott fogyasztói árról sajnos nem nyilatkozott a vállalat.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés